Івано-Франківськ

Простуда корисна проти коронавірусу: пояснюють німецькі вчені

Це ж стосується і вакцинації від COVID-19 – якщо пацієнт раніше хворів на простудні коронавіруси.

633944c2202985164249b6a52a0a71f0

Вчені з Інституту молекулярної генетики Товариства Макса Планка, медичного центру «Шаріте» в Берліні і ще кількох провідних медичних установ Німеччини провели спільне дослідження про вплив простудних коронавірусів на силу імунної відповіді на COVID-19.

В результаті фахівці прийшли до висновку, що клітинна пам’ять на простудні коронавіруси існує, і що люди, які перехворіли ними, легше переносять ковід, portaltele.com.ua, пише ПІК.

Вчені довели, що в організмі людини при перенесенні нешкідливих простудних коронавірусів, виробляється імунна відповідь, пам’ять про білки вірусів.

“В силу того, що всі коронавіруси мають схожу структуру, клітини починають активно боротися і з SARS-CoV-2 – білками COVID-19. І, якщо людина заразиться ним, організм відразу ж починає боротьбу на підставі цієї пам’яті. Сила і якість відповіді залежать від кількості «пам’ятаючих» клітин, а також від віку – чим людина молодша, тим імунна пам’ять сильніше”,- пише видання.

Це ж стосується і вакцинації від COVID-19 – якщо пацієнт раніше хворів на простудні коронавіруси, то після щеплення у нього швидше формуються активовані Т-лімфоцити.

Вчені відзначають, що навіть якщо пацієнт отримав одну дозу вакцини – антитіла виробляються так, як це буває, коли при вакцинації використовують підсилювач імунної відповіді.

Читайте також: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено