Івано-Франківськ

Чи домінує штам Дельта на Прикарпатті: спікери на брифінгу в ОДА чітко не відповіли (ФОТО)

"Дельта" залишається недостатньо дослідженою, але, за попередніми оцінками, цей штам у 1,45 раза частіше приводить до реанімації.

IMG 20210909 150836 512 scaled

На Прикарпатті зростає кількість нових хворих на коронавірус, причому лабораторії підтверджують у переважній більшості випадків небезпечний штам Дельта, сказав у вівторок на щотижневій нараді у голови облдержадміністрації Руслан Савчук – директор обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

Чи змінилась ситуація на сьогодні? – хотіли дізнатися  представники регіональних ЗМІ на брифінгу, який щойно закінчився в ОДА, повідомляє ПІК.

IMG 9751 scaled

На жаль, пан Савчук на брифінг не з’явився. Як пояснили інші спікери, у нього “форс-мажорні обставини”. З досвіду попереднього “ковідного періоду”, журналісти припустили, що ситуація не проста. Адже, коли Івано-Франківщина на початку цього року вийшла на перше місце в Україні за негативними ковід-показниками, пан Савчук також уникав спілкування з медіа.

Так чи інакше, але у віторок він заявляв:

“Минулого тижня із 50 спеціально відібраних проб у хворих з коронавірусом,  48 є позитивних, де циркулює штам Дельта”.

Сьогодні на уточнююче запитання, чи виявили Дельту у когось із 75 хворих з коронавірусом, які є на стаціонарі в обласній клінічній інфекційній лікарні, тимчасовово виконуючий обов’язки її директора сказав, що лабораторно це не досліджувалось.

До слова, із цих 75 хворих, 12 перебувають в реанімації у важкому стані і потребують кисневої терапії.

Зазначимо, що на питання представників ЗМІ сьогодні відповідали директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ігор Дмитренко та т. в. о. генерального директора обласної клінічної інфекційної лікарні Микола Стовбан.

Докладніше про поширення коронавірусу в регіоні та стан вакцинації на Прикарпатті  – читайте згодом у ПІК.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено