Івано-Франківськ

ДТЕК Бурштинська ТЕС відреагувала на публікацію ПІК: що повідомляють

Як писала ПІК, 14 вересня на Бурштинській ТЕС сталося аварійне відключення кількох енергоблоків.

1525680892 1

Бурштинська ТЕС дала офіційний коментар виданню ПІК щодо цієї ситуації.

“14 вересня 2021 року на Бурштинській ТЕС відбулися дві зупинки енергоблоків: №1 та №5. Для компенсації відпуску електроенергії та забезпечення стабільності в Бурштинському енергоострові, оперативно ввімкнули в мережу блок №8. Враховуючи те, що один блок Бурштинської ТЕС знаходиться в консервації, а ще чотири – в стадії ремонтів, в роботі залишилося п’ять енергоблоків – №7,8,9,10 та 12”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином, станція несла навантаження 765 МВт для максимального забезпечення власними потужностями потреб споживачів Бурштинського енергоострову.

У Бурштинській ТЕС пояснюють, що причиною зупинки блоків стали свищі на котлах. Через це котли наразі знаходяться в ремонті.

“Часті виходи блоків в ремонти викликані наслідками тривалої системної кризи в енергетичній галузі, яка набула критичного рівня в останні місяці. Аномально низькі тарифи, які не покривали мінімальної собівартості виробництва будь-якого виробника електроенергії, невирішене питання боргів на балансуючому ринку (11 млрд грн перед усіма учасниками ринку, з яких 1,9 млрд грн – перед генераціями ДТЕК Енерго) тривалий час ставили теплову генерацію на межу виживання”, – зазначають у ДТЕК Бурштинська ТЕС.

Водночас на підприємстві підкреслюють, що в  умовах, коли дві третини енергоблоків теплових електростанцій і третина блоків атомних електростанцій були вимушені зупинитися, ТЕС ДТЕК Енерго працювали на максимумі.

“Тільки за 8 місяців 2021 року в порівнянні з 2020-тим ДТЕК Бурштинська ТЕС збільшила відпуск електроенергії на 47% до 4.6 млрд кВт*год.”, – кажуть на Бурштинській ТЕС.

Проте працівники також додають, шо працювати в такому кризовому режимі тривалий час було технічно неможливо.

Попри нещодавню кризу в енергетиці та завдяки нормалізації у серпні ситуації на ринку електроенергії, в компанії змогли акумулювати необхідні ресурси для підготовки підприємства до опалювального сезону.

До кінця року ДТЕК Бурштинська ТЕС обіцяє відремонтувати енергоблоки та пристанційне обладнання на суму близько 223 млн грн. Сумарна вартість ремонтів на станції у 2021 році очікується на рівні 534 млн грн.

Крім того, для забезпечення стабільності української енергосистеми та надійності проходження
опалювального сезону, з 16 серпня на Бурштинській ТЕС був виведений з консервації та включений в мережу енергоблок №1. Також проводять відновлювальні роботи на блоці №2 з метою його подальшого виведення з консервації.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено