Івано-Франківськ

В Львівській області після обробки полів агрохімікатами постраждав урожай (ФОТО)

У Бродівській громаді агрофірма під час обробки полів за допомогою дронів, завдала шкоди прилеглим земельним ділянкам.

В Львівській області після обробки полів агрохімікатами постраждав урожай (ФОТО)

В Львівській області до Бродівської міської ради звернулися мешканці села Ковалівка і повідомили,  що агрофірма, що господарює поруч з їхніми фермерськими господарствами, обробляла хімікатами свої соняшникові поля і пошкодила їх урожай. Про це пише ПІК з посиланням на agronews.ua.

“В результаті обробки полів, постраждав врожай капусти, кукурудзи, заготована на корм тваринам трава. Препарат, який використовувала агрофірма, не проникає в корінь рослин та не залишає небезпечних речовин в продуктах через 7 днів після застосування”, — йдеться у повідомленні.

Разом з тим опіки зупиняють розвиток рослин, то ж запланованих об’ємів врожаю вже не очікують. Також оброблення полів хімікатами за допомогою дронів дозволено лише за умови дотримання санітарних зон – від поля до житлових будинків має бути не менше 1 кілометра.

У селі Королівка від оприскування погоріли навіть квіти біля будинків. Місцеві посадовці разом із фермерами обговорили, що треба робити,  щоб притягнути порушників до відповідальності.

В Львівській області після обробки полів агрохімікатами постраждав урожай (ФОТО) В Львівській області після обробки полів агрохімікатами постраждав урожай (ФОТО) В Львівській області після обробки полів агрохімікатами постраждав урожай (ФОТО)

Читайте також у ПІК:

У Червонограді на Львівщині батьки скаржаться на туалети без дверей у школах (ФОТО, ВІДЕО)

На Львівщині крали деревину з Національного парку

Голодні та знесилені: на Львівщині свині живуть у пекельних умовах (ВІДЕО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено