Івано-Франківськ

На Снятинщині відновили та освятили пам’ятний Хрест на Могилі Стрілецької Слави (ФОТО)

За ініціативою жителів села Потічок старий хрест перенесли та встановили поряд на новому кладовищі.

Snymok

На Снятинщині 27 вересня, у храмове свято Воздвиження Хреста Господнього, у селі Потічок декан Снятинський Михайло Марусяк освятив відновлений хрест та звернувся до присутніх з настановчими словами відтворення та збереження правдивої історії України, повідомляє Снятинська міськрада, пише ПІК.

“Роботи по облаштуванню території біля Могили Стрілецької Слави, яка знаходиться поряд з сільським кладовищем, розпочалися ще влітку. Тут було викладено тротуарну плитку, бордюри, зроблено реставрацію пам’ятної дошки, замінено хрест, завезено кілька вантажівок грунту на прилеглу територію, яку засіяли травою та оновили зеленими насадженнями та квітами”, – йдеться у повідомленні.

Вчора у вітальному слові міський голова Анатолій Шумко зазначив, що сучасне покоління повинно пам’ятати та берегти історію нашого народу та подякував усім, хто будував цю могилу на початку буремних 1990-х років та побажав усім міцного здоров’я та мирного неба. Ці думки підтримав у своєму виступі староста села Потічок Василь Личук.

Цього дня біля могили лунали Стрілецькі пісні, які вкотре нагадали всім про героїчні подвиги земляків, які віддали найцінне – своє життя – у боротьбі за незалежність рідного краю.

За ініціативою жителів громади села старий хрест перенесли та встановили поряд на новому кладовищі.

Більше фото дивіться тут.

Читайте також:

Підписуйтесь на сторінку ПІК у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено