Івано-Франківськ

КУТ-30: актори Франківського драмтеатру виступлять на фестивалі сучасного українського театру

Театральний фестиваль "КУТ-30" відбувається в Дніпрі з 29 вересня по 3 жовтня.

FB IMG 1632922118152

Івано-Франківський національний драматичний театр імені Івана Франка покаже драму-реквієм “Нація” на театральному фестивалі “КУТ-30” “КУТ-30”, що присвячений 30-й річниці Незалежності України, пише ПІК.

В межах фестивалю заплановані 5 вистав національних театрів трьох регіонів України (Прикарпаття, Одеська і Луганська області) а також Києва. Всі  вистави на українську національну тематику.

“КУТ – Культура – Україна – Театр. Мета фестивалю – розвивати та підтримувати театральне мистецтво, сучасну українську драматургію, а також об’єднати акторів, режисерів і драматургів з різних куточків України задля обміну досвідом, презентації їхньої творчості та подальшої співпраці”, – кажуть організатори.

FB IMG 1632921751946 scaled

Про виставу

«Нація» – вистава на основі реальних подій 40-х років XX сторіччя на скривавленій Гуцульщині. Молитва-реквієм у містичному коловороті розкриває незагоєні рани давно минулого, дарує сповідь та прощення “своїм” та “чужим”, “невинним” та “винним” мученикам історії. Бо тільки з любові та у муках народжується нове чисте життя. Народжується НАЦІЯ!

Молитва-реквієм «Нація» через ляльку-мотанку (сакральний символ єднання тих, хто відійшов у засвіти, і тих, хто ще не народився) нагадує нам про висоти нашого духу, про силу нашої нації і мудрість та зв’язок поколінь. І в цьому є найвищий духовний сенс.

Режисер – Ростислав Держипільський 

FB IMG 1632921941140 scaled

Частина акторів Франківського драмтеатру вже прибули у Дніпро. На сцену актори вийдуть 3 жовтня та урочисто завершать фестиваль.

Також всі охочі зможуть переглянути представлені на фестивалі вистави онлайн, за посиланням: https://m.youtube.com/watch?v=Vf0d_mqB_NU

Фестиваль сучасного українського театру «КУТ-30» реалізовується за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено