Івано-Франківськ

На Прикарпатті покажуть, як 250 років тому почали добувати нафту (ФОТО)

У числі заходів з нагоди ювілею нафтогазової галузі України і Європи відбудеться театрлізоване дійство “Один день з життя перших нафтопромислів".

Muzey nafty 768x512 1

На Прикарпатті у перший день жовтня проведуть заходи до 250-річчя промислового видобування нафти в Україні та Європі.

“2021 рік є ювілейним для нафтогазової галузі України і Європи, адже у 1771 році, чверть тисячоліття тому, село Слобода-Рунгурська ( нині Слобода Коломийського району), що на Прикарпатті, стало колискою нафтовидобутку. А у 1921 році з Дашавського промислу стартувало промислове освоєння природного газу на континенті”, – повідомляють на сайті Надвірнянської міської ради, пише ПІК.

ai4158

До 250-річчя промислового видобування нафти в Україні Благодійний фонд” Музей нафтопромислів Галичини” та профспілковий комітет НГВУ “Надвірнанафтогаз” ПАТ “Укрнафта” 1 жовтня 2021 року о 12:30 – 16:30 проведуть на території музею нафтопромислів Галичини ( с. Пнів ) низку заходів.

IMG 3457 thumb 768x512 1

Організатори заходів передбаччили урочисте вшанування ветеранів галузі; тематичні виставки спецодягу, колекції книгу та нафти з родовищ Прикарпаття, історичних документів, фотографій; театралізоване дійство “Один день з життя перших нафтопромислів “; презентація пам’ятної медалі та кування суверірної монети, приурочених вказаній ювілейний даті; концерт.

Читайте також: 

Було-стало: фабрика Маргошеса в Станіславові (ФОТО)

Франківчани розповіли чи відвідують бібліотеки (ВІДЕО)

Стало відомо, скільки українців працюють без трудової книжки

Білі гриби з Осмолоди заполонили Івано-Франківськ (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено