Івано-Франківськ

Івано-Франківщина несподівано просунулась у продажі землі (ІНФОГРАФІКА)

Інформація Міністерства аграрної політики та продовольства України багатьох на Прикарпатті здивувала та викликає запитання.

Zemlya02

Івано-Франківщина за час вільного ринку землі в Україні постійно пасла задніх серед областей за кількістю угод (правочинів) на продаж землі. Зазвичай в інфографіці, яку регулярно оприлюднює Міністерство аграрної політики та продовольства України, Франківщина була якщо не останньою, то передостанньою серед 24 областей.

Мінімальними були й показники в гектарах. І раптом, на 8 жовтня картина радикально змінилася, повідомляє ПІК.

Дивіться інфографіку.

WhatsApp Image 2021 10 08 at 10.45.28 scaled

Влада регіону наразі не давала жодних коментарів щодо підсумкового (1 липня – 7 жовтня) показника по ринку землі Івано-Франківської області. Але 28 вересня на нараді в ОДА  в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в області Олег Шастко казав:

“За інформацією, яку ми маємо, на цей час укладено всього 128 правочинів про продаж землі. Продали 236 гектарів.Чи дає це підстави говорити про шалений розпродаж української землі? Звичайно, що ні”.

За даними міністерства на 7 жовтня Прикарпаття уже має правочини на продаж  1 728,9 га.

Найбільше землі за весь час продано в Житомирській області – понад 9,77 тисяч гектарів, а також у Вінницькій – 8,63 тис. га.

Найменше землі українці продають і купують у Київській (455 га), Луганській (303 га) і Харківській (менше 300 га) областях.

Підсумково Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомило, що на 7 жовтня в Україні укладено 27568 угод на 68 540 гектарів землі. Зазначимо, що на 4 жовтня було укладено 25 255 угод. Виглядає на те, що українці почали активно продавати та купувати землю.

Читайте також: 

Ринок землі на Прикарпатті: чому не проявляють активності ні власники, ні влада громад

Оцінка експерта: чому Прикарпаття пасе задніх з продажу землі

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено