Івано-Франківськ

Цього місяця Україна перейде на зимовий час: в який саме день

У Європі на зимовий час не переходять Ісландія, Росія та Білорусь.

unnamed 2 1

Україна в ніч з 30 на 31 жовтня перейде на зимовий час. О четвертій годині ранку стрілки годинника потрібно перевести на годину назад, повідомляє Парламент юа, пише ПІК.

“Перехід на літній і зимовий час здійснюється у багатьох країнах світу, зокрема і в європейських державах. Таким чином окремі країни підлаштовуються під зміну початку та закінчення світлового дня в різні сезони. Традицію переводити годинники запровадили з метою економії електроенергії, щоб люди могли працювати, використовуючи менше штучного освітлення”, – зазначає видання.

Україна продовжує щороку переводити стрілки годинника, оскільки Верховна Рада так і не ухвалила закон про скасування сезонного переведення годинників.

Як відомо, в Україні переходять на літній час щороку в останню неділю березня, а на зимовий – в останню неділю жовтня. Восени переводять стрілку на годину назад, а навесні – вперед. Хоча парламентарі давно хочуть змінити цю практику.

3 березня Верховна Рада України ухвалила за основу проєкт Закону про обчислення часу в Україні (проєкт №4201).

Стаття 5 цього законопроєкту передбачає, що сезонний перехід часу в Україну скасовується. Водночас пропонується зафіксувати в Україні зимовий час (UTC +2 за міжнародною системою Coordinated Universal Time). Проте законопроєкт у цілому депутати не проголосували.

Нагадаємо, що у березні 2019 року Європейський парламент підтримав рішення про припинення зміни літнього часу на зимовий із 2021 року. Від переходу на літній час відмовились Японія, Китай, Індія, Сінгапур та низка інших країн. У Європі на зимовий час не переходять Ісландія, Росія та Білорусь.

Читайте також:

Івано-Франківщина несподівано просунулась у продажі землі (ІНФОГРАФІКА)

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

Топ-5 корисних продуктів для дітей: аргументи дієтологів (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено