Івано-Франківськ

Втрата 180-річної кам’яниці у Франківську: через аварійний стані проводять реконструкцію будівлі

Історичний будинок на вулиці Чорновола, 9 перебував в аварійному стані, тому там зараз проводять реконструкцію.

340de180b68b9f6f scaled

Згодом приміщення передадуть Івано-Франківському Архієпархіальному управлінню УГКЦ. Про це кореспондентці Суспільного розповіла речниця військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону Юлія Галущак.

За її словами, будівля на вулиці Чорновола, 9 була збудована та належала певний час Українській греко-католицькій церкві. У цьому приміщенні вкінці XIX століття розташовувалася бурса св. Миколая.

Упродовж останніх десятиліть ця будівля використовувалася військовою прокуратурою Івано-Франківського гарнізону, однак через аварійний стан та застарілість приміщення там було небезпечно перебувати, також економічно недоцільно ремонтувати та відновлювати. На це є висновки експерта про аварійність будівлі. Тож у 2018 році до військової прокуратури Західного регіону України звернулося Архієпархіальне управління УГКЦ щодо можливості повернення будівлі, яка історично йому належала“, — каже Юлія Галущак.

Натомість в управлінні УГКЦ, за словами Юлії Галущак, обіцяли надати військовій прокуратурі Івано-Франківського гарнізону інше приміщення.

Варто зазначити, що списання будівлі відбулося за погодженням Фонду держмайна і при цьому є документація, що будинок не є пам’яткою архітектури. На даний час там триває реконструкція. Після надання прокуратурі новозбудованої будівлі із земельною ділянкою у центральній частині міста з більшою площею та усіма необхідними комунікаціями приміщення на вулиці Чорновола, 9 надалі буде використовувати у своїй діяльності Архієпархіальне управління УГКЦ“, — каже речниця спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Юлія Галущак каже, що у прокуратурі є вся документація на проведення реконструкції будівлі через її аварійний стан.

Там було небезпечно перебувати нашим працівникам і також було економічно не доцільно ремонтувати й відновлювати, на що є висновки експерта“, — розповідає речниця.

За її словами, яким чином використовуватиме приміщення на Чорновола, 9 Архієпархія УГКЦ, у прокуратурі не знають.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено