Івано-Франківськ

Якщо ви втратили маля: у Франківську вшанують дітей, що надмірно рано покинули світ

Заходи відбудуться на парафії Воскресіння Христового, Архікатедрального і Митрополичого собору, м. Івано-Франківська.

015 scaled

15 жовтня Івано-Франківськ долучиться до Baby Loss Awareness Day — Всесвітнього дня обізнаності про перинатальну втрату. Цього дня відзначається Всесвітній день обізнаності про дітей, які померли під час вагітності чи у швидкому часі після народження, повідомляє у мережі Івано-Франківська єпархія УГКЦ, пише ПІК.

Це день, коли можна згадати дітей та відзначити їхні короткі життя, проголосити їхні імена і поділитися їхніми історіями.

“У кожній країні, що долучається до цієї акції, о 19:00 запалять свічки, – інформують в Комісії у справах родини і мирян. Запрошуємо цього дня на парафію Воскресіння Христового, Архікатедрального і Митрополичого собору, м. Івано-Франківська, де відбудеться вшанування дітей, які померли під час вагітності чи після народження”, – йдеться у дописі.

Програма вшанування:

18:00  – Божественна Літургія, наука.

19:00  – запалення свічок пам’яті біля ротонди Матері Божої на майдані Шептицького, молитва вервиці.

Довідково

15 жовтня не є болючим моментом, а важливою нагодою, щоб дивитися вище понад біль втрати, дивитися з надією у майбутнє. Це не є зустріч сліз і розчарування, навіть більше ‒ це зустріч емоцій і спогадів, які стоять посередині: між тим важким, що минуло і майбутнім, яке можна будувати.

Метою усіх заходів є збільшення суспільної обізнаності про перинатальні втрати та горе, а також творити спільну мережу батьків, громадян і медичних працівників, тим самим поширювати культуру та світогляд навколо даної тематики.

Читайте також: 

Втрата 180-річної кам’яниці у Франківську: через аварійний стані проводять реконструкцію будівлі

У Долині розшукують чоловіка, щоб повернути йому значну суму грошей (ФОТО)

Ваш гороскоп на тиждень 11-17 жовтня

Приєднуйтесь до нас у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено