Івано-Франківськ

Як подорожуватимуть потягами пасажири від 21 жовтня: головні нововведення

Перевірка документів буде здійснюватися під час посадки.

42938c8f49156d137f14cdba7e4dc0dd scaled

В Україні від 21 жовтня діятимуть нові правила пасажирських перевезень на період карантину. За новими правилами, для подорожі “Укрзалізницею” між областямипасажири повинні мати або COVID-сертифікат або ПЛР чи експрестест, зроблений за 72 год, пише ПІК із посиланням на ТСН.

Про це розповів керівник пасажирського напрямку “Укрзалізниці” Олександр Перцовський на брифінгу 13 жовтня.

Так, провідники потягів перед посадкою перевірятимуть: квиток, паспорт і відповідний “ковідний” документ. COVID-сертифікат можна буде показати в “Дії” і у паперовому форматі. У потягах “Інтерсіті” перевірка також буде здійснюватися під час посадки.

За його словами, якщо пасажир сідає у “жовтій” зоні, достатньо буде однієї дози вакцини. Пасажири з “червоної” зони повинні мати повну вакцинацію – дві дози.

У випадку відсутності будь-якого з трьох вищезазначених документів провідник або стюард мають право не допустити пасажира до поїздки. Обмеження не поширюються дітей. Також перевірок не буде у приміських потягах.

Ці обмеження поширюються на далеке міжобласне залізничне сполучення. Тобто всі пасажири, які подорожують у приміському сполученні, продовжать це робити в звичайному форматі”, – сказав Перцовський.

Крім того, “Укрзалізниця” просить долучитись правоохоронців до перевірки сертифікатів.

“Нові правила для перевезення пасажирів — вимушений крок для стримування поширення коронавірусу, для збереження життя та здоров’я пасажирів і поїзних бригад. Тому АТ “Укрзалізниця” організує вибіркові перевірки дотримання карантинних вимог по ходу слідування поїздів і звертається до пасажирів із проханням негайно повідомляти службу підтримки про будь-які випадки порушення оновлених правил проїзду“, – йдеться в повідомленні пресслужби УЗ.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено