Івано-Франківськ

В Україні з першого листопада змінять правила дорожнього руху

Одна з найбільш принципових змін – обмеження швидкості за межами населених пунктів, які регулюються шириною розмітки.

В Україні з першого листопада змінять правила дорожнього руху

В Україні з першого листопада запроваджують нові правила дорожнього руху. Зміняться розмітка та дорожні знаки, правила зупинки та стоянки, з’являться діагональні пішохідні переходи та загальні дороги для автомобілів і велосипедистів. Про це пише ПІК з посиланням на Главком.

 Та одна з найбільш принципових змін – це обмеження швидкості за межами населених пунктів, які регулюються шириною розмітки.

“Ви не зможете рухатися зі швидкістю 110 км/год, якщо елемент дороги, що відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділено розміткою 1.2 (раніше було 1.1 або 1.2). Розмітки відрізняються своєю шириною – до 15 см і 20 см відповідно. Так що лінійку доведеться возити з собою”, – йдеться у повідомленні.

За словами Володимира Караваєва, заступника голови координаційної ради Загальнонаціонального форуму безпеки дорожнього руху, зрозуміло бажання Мінінфраструктури та Кабміну наблизити ПДР до європейських стандартів і мінімізувати аварійність, яка не дуже-то падає.

“Але засмучує, що черговий раз зміни внесені без публічного обговорення, яке допомогло б уже на ранній стадії виявити правові колізії та уточнити спірні моменти”, – зауважує Караваєв.

Читайте також у ПІК:

Змінились правила в’їзду в Україну: що людям треба знати

Українським в’язням дозволили користуватися телефоном й інтернетом за гроші

Глава МОЗ Ляшко інкогніто розгулював по лікарні Львова: що дізнався

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено