Івано-Франківськ

“Червона зона” на Прикарпатті: як працюватимуть дитсадки, школи, бізнес та транспорт (ВІДЕО)

Як повідомляла ПІК, від 30 жовтня Прикарпаття та ще шість областей переходять у “червону” зону карантину.

35c63383e420c3295ef3409835601c76

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у своєму відеозверненні пояснив, що зміниться з 30 жовтня. Мова йде про те, як працюватимуть дитсадки, школи, бізнес, транспорт у “червоній” зоні.

Школи, згідно із постановою Кабміну, працюватимуть надалі. Але 5-11 класи переходять на дистанційну форму навчення. Виключення – якщо 100% всіх працівників є вакцинованими.

Ми маємо автономію, тож кожна школа з батьківською громадою зможе вирішувати цю проблему. Однозначно 1-4 класи будуть вчитися у звичному режимі», – пояснив мер.

Щодо бізнесу, то постанова Кабміну чітко каже, що усі працівники, якщо вони підприємці, наприклад, торгують ринку, повинні мати повну вакцинацію або ПЛР-текст, який дійсний 72 години. Але найцікавіше, що відвідувачі також повинні мати вакцинацію або ПЛР-тест. Це стосується всіх закладів у “червоних зоні”.

Тобто, з понеділка працювати можна і потрібно. Але потрібно враховувати такі моменти. Тобто, мати вакцинацію (повний курс), або плр-тест», – зазначив Марцінків.

За його словами, поліція та правоохоронні органи із перших днів будуть контролювати виконання цієї постанови. Зокрема, у «червоній зоні» більш жорсткіше будуть перевірятися стоячі місця у транспорті.

Можуть бути певні проблеми у перевізників, як комунальних, так й приватних. Це буде великий дискомфорт для усіх мешканців нашого міста та краю“, – резюмував Марцінків.

Докладніше – у відео:

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено