Івано-Франківськ

На Прикарпатті 16-річному хлопцеві не хотіли видати паспорт-книжечку: обласний суд зобов’язав

Відповідач у справі – Надвірнянський районний відділ Управління Державної міграційної служби України в Івано-Франківській області.

slideslide 35 scaled

На Прикарпатті Івано-Франківський окружний адміністративний суд став на бік 16-річного мешканця с. Солотвин, що на Богородчанщині, і зобов`язав міграційників оформити та видати йому паспорт громадянина України у формі книжечки, повідомляє адмінсуд, пише ПІК.

У матеріалах справи зазначається, що позивач звернувся до відповідача про видачу паспорту у формі книжечки, без використання будь-якого цифрового ідентифікатора особи, без внесення інформації про особу до Єдиного державного демографічного реєстру, чи будь-яких баз даних і реєстрів та без автоматизованої обробки та передачі персональних даних. В цьому йому було відмовлено.

У рішенні суду пояснюється:

«Підставою обробки персональних даних є згода суб`єкта персональних даних. Законодавством не врегульовано питання щодо наслідків відмови особи від обробки її персональних даних, тобто фактично відсутня будь-яка альтернатива такого вибору. При цьому, реалізація державних функцій має здійснюватися без примушення людини до надання згоди на обробку персональних даних. Вказані технології не повинні бути безальтернативними і примусовими. Особи, які відмовилися від обробки їх персональних даних, повинні мати альтернативу – використання традиційних методів ідентифікації особи».

Суд постановив, що неповнолітній позивач має право на оформлення паспорта у формі книжечки, відповідно до Положення про паспорт громадянина України від 26 червня 1992 року.

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Читайте також: 

На Львівщині вкрали 730 тисяч гривень на реконструкції лікувально-діагностичного центру

Оцінка експерта: чому українці знову несуть гроші у банки

Ваш гороскоп на тиждень 25-31 жовтня

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено