Івано-Франківськ

У Тисмениці провели бал для людей на візках (ФОТО)

Такий бал відбувається щороку.

unnamed1 scaled

У Тисмениці відбувся VIII Мальтійський Приятельський бал для людей з інвалідністю.

Особливістю балу є самі учасники — молоді хлопці та дівчата з інвалідністю на візках, або, як їх ще називають у Мальтійській службі, «романтики», повідомляє ПІК з посиланням на ІФНМУ.

Організатори заходу підготували цікаву та захопливу  програму: танець волонтерів та «романтиків», класичні та сучасні інтерпретації бальної програми (вальс, мазурка, падеспан, віденський вальс), різноманітні майстер-класи та танцювальні ігри.

На заході волонтерили студентки Івано-Франківського національного медичного університету спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія».

Двоє студенток Івано-Фанківського медичного університету спеціальності Анастасія Федорова та Наталія Криштафович радо долучились до дійства у якості гостей-волонтерів. 

unnamed2 scaled

Завданнями волонтерів була допомога та створення дружньої атмосфери. Анастасія Федорова бере участь у танцювальному дійстві вже вчетверте.

«Часом люди, які вперше на такому балі, почувають себе скутими, тому наша мета як волонтерів — створити невимушену атмосферу, щоб наші романтики почувалися рівноправними з волонтерами. Це може бути фізична допомога під час танцю, наприклад, керування візком. Буває також, для одного романтика потрібно двох волонтерів», — розповідає дівчина.

unnamed3 scaled

Такі бали вкотре доводять, що навіть рухові обмеження не є завадою для повноцінного життя.

unnamed4 scaled

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено