Івано-Франківськ

Людям до 30-ти років медики не рекомендують вакцинуватися Moderna: причина

Французькі лікарі виявили побічні ефекти у вакцині Moderna.

У МОЗ показали, як має виглядати довідка про протипоказання до вакцинації проти Covid-19

Управління охорони здоров’я Франції (HAS) рекомендує людям віком до 30 років використовувати для щеплення проти COVID-19 вакцину Comirnaty компанії Pfizer замість Spikevax від Moderna Inc. За словами медиків, Moderna підвищує ризик появи патологій серця.

Як зазначає французьке видання Reuters, HAS повідомив про “дуже рідкісні” ризики, пов’язані з виникненням міокардиту – захворювання, що полягає в ураженні серцевого м’яза. Такий побічний ефект наведений в останніх даних про вакцину Moderna та результатах французького дослідження, опублікованого 8 листопада, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“Серед населення у віці до 30 років цей ризик приблизно у п’ять разів менший при використанні щеплення Pfizer Comirnaty в порівнянні з щепленням Moderna Spikevax”, – йдеться у висновку HAS.

Таке рішення було ухвалено після того, як регуляторні органи в кількох інших країнах, включно із Канадою, Фінляндією та Швецією, також зайняли обережнішу позицію щодо Spikevax через потенційні проблеми, пов’язані із серцем, які можуть спостерігатися серед молодих людей.

При цьому HAS не має юридичних повноважень забороняти або ліцензувати ліки, але діє як радник французького сектору охорони здоров’я, зауважує Reuters.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено