Івано-Франківськ

Померла вагітна, знайшли мінувальника, на велосипеді до Туреччини: Топ-10 новин Прикарпаття за тиждень (8.11-14.11) ФОТО, ВІДЕО

Цей тиждень на Івано-Франківщині був насичений резонансними подіями, які вартують повторного перегляду,
podii tuzhnya8 scaled 1
Топ-10 новин Прикарпаття за тиждень вражають: одні – трагізмом, інші – корисною дією, треті – емоційним позитивом, пише ПІК.
  • ПАНДЕМІЯ: Коронавірус забрав життя вагітної жінки
180824 vir hospit ukr2 reuters 960x380 011 1
9 листопада відійшла у вічність вихователька дитячого садочка “Калинонька”, мати двох дітей Софія Студент, повідомляла ПІК.
Як з’ясувалося, молода жінка захворіла на коронавірус. Два тижні вона перебувала у лікарні. Директор Івано-Франківського обласного перинатального центру Юрій Павлушинський повідомив , що через важкий стан вагітної, медики змушені були робити їх кесаревий розтин на 30-му тижні вагітності. Дівчинка із вагою 1 кг 350 гр перебуває у важкому, але стабільному стані.

  •  ПОРЯТУНОК ВІД КОРОНАВІРУСУ: шлях медичного кисню від виробництва до лікарняного ліжка

255763954 2079849155517889 8912553648089305901 n scaled 1

Більше 90% кисню, який виробляють у Калуші на підприємстві “Карпатнафтохім”, безкоштовно поставляють у медичні заклади Прикарпаття, де лікують хворих на COVID-19.

Завдяки виробництву медичного кисню на Прикарпатті, медицина Франківщини перебуває у кисневій безпеці, що в період загострення пендемії коронавірусу має життєвоважливе значення. Щоб дійти такого висновку, журналісти ПІК побували безпосередньо на виробництві цього продукту та в лікарнях, де його отримують, тимчасово зберігають та використовують. І запитали керівників громад, як вдається уникати гострого дифіциту кисню. Дивіться у ВІДЕО.

  • ДИВУЮТЬ ЛЮДИ У ВЛАДІ: У Косові нова очільниця РДА, а в Галичі боротьба за крісла в міськраді

153176290 1762197640625711 7617314528206091418 n scaled 1

В політичних та громадських колах Прикарпаття з подивом сприйняли рішення Кабміну, згідно з яким  10 листопада Уряд підтримав призначення Кучми Наталії Дмитрівни на посаду голови Косівської райдержадміністрації, писала ПІК.

31-річна Наталія Кучма проживає у селищі Заболотів Снятинської ТГ. Працювала головним бухгалтером Заболотівського комбінату комунальних підприємств, де за 2020-ий рік заробила 130 418 грн. У Косові не у захваті від такого кадрового рішення, адже молода жінка, яка має троїх дітей, мабуть, не має того фахового досвіду, який дозволив би ефективно керувати районом.

Нагадаємо, раніше посаду очільника Косівської РДА займав Петро Іванишин. Але у серпні цього року він написав заяву на звільнення.

  • У Галичі розгорнулася битва за крісла у владі: хто претендує

30dbffbbe8f3c69d85ef1fda4f62180d scaled 1

12 листопада на сесії міської ради звільнили з посади першого заступника міського голови Володимира Олійника – за його власним бажанням. А далі виникли у певного кола депутатів інші бажання – зайняти не тільки вільне місце, але й запровадити ще дві посади замів очільника громади, повідомляє ПІК.

За інсайдерською інформацією у крісло першого заступника начебто готується потрапити депутатка обласної ради від “Слуги народу”, галичанка Аріна Сивак. На посади ще двох заступників претендують: екс-голова Галицької РДА, сьогодні депутат міськради від “Європейської солідарності” Микола Попович та його екс-заступник в тій же РДА, зараз член міськвиконкому Олександр Чабак.

Наразі до прийняття рішень не дійшло.

СОЦІАЛЬНІ ВИМОГИ: готельєри Яремчанщини поставили перед ОДА гострі питання

Є проблеми: готельєри Яремчанщини надіслали звернення до Івано-Франківської ОДА (ФОТО)

11 листопада на засіданні “Круголого столу” в ОДА говорили про проблеми та  перспективи розвитку сіл  Поляниця, Яблуниця, Татарів, Микуличин та селища Ворохта. У зв’язку з розвитком корортів  у селах необхідно збільшитипо тужності електромереж, водопостачання, належно облаштувати каналізаційні мережі та логістику.

Крім того, зауважили, що основною проблемою є відсутність генплану розвитку території Поляницької громади, що своєю чергою унеможливлює проведення перспективних розрахунків та планування територій. Також першочергово стоїть питання дотримання природоохоронного законодавства на території Карпатського національного природного парку.

Спілкувалися з представниками бізнесу радник голови облдержадміністрації  Вадим Созоник, керівники відповідних департаментів  та управлінь ОДА. Про це повідомляють на сайті Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

У Коломиї купили будинок для дитячого будинку сімейного типу 

256405325 1000484360534581 6762150876513582250 n scaled 1

У Коломиї купили будинок, в якому першим господарем стане сім’я з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Площа будинку – 376 м. кв., в ньому  9 кімнат. Вартість помешкання – 3 мільйони 563 тисячі 748 гривень. З них 2 847 748 виділили з державного бюджету, а 716 000 – з бюджету Коломийської громади.

“Це те, що потрібно, щоб десять дітей та батьки-вихователі почували себе комфортно у тепер вже власному домі”, – написав у мережі очільник громади Богдан Станіславський.

  • НЕЗВИЧАЙНІ ПОДІЇ: знайшли зловмисника, що “мінував” Бурштинську ТЕС

Cyber 12 11 21 scaled

7 листопада невідомий залишив у Фейсбук повідомлення про мінування об’єкту критичної інфраструктури – Бурштинської ТЕС. В ході обстеження спецалісти-вибухотехніки жодного вибухового та небезпечного для життя пристрою – не виявили. В подальшому правопорушення викрили співробітники Департаменту кіберполіції та відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області спільно зі слідчими районного управління поліції Івано-Франківщини.

“”Мінувальником” виявився 31-річний мешканець Хмельницької області, який у 2015 році вже притягувався до відповідальності за псевдомінування. Чоловік разом з родичем, який надає послуги вантажних перевезень на ТЕС, хотів потрапити на екскурсію. Зі слів фігуранта на екскурсію його не пустили, він простояв більше 3-х годин та замерз. Цей факт його обурив і через тиждень він вирішив повідомити про замінування об’єкту”, – повідомили у кіберполіції.

ВІдкрито кримінальне провадження.

  • НА ВІЧНИЙ СПОЧИНОК: влада Івано-Франківська зіштовхнулася із браком місць для поховання людей

a85461b26d31d949 scaled 1

 11 листопада, на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради обговорили можливість придбання земельних ділянок для розширення кладовища у Чукалівці. Йдеться про землі, що є на території Тисменицької ТГ. Члени виконавчого комітету проголосували за винесення цього питання на сесію міської ради.

Майже 11 сотих землі міська рада планує викупити за 120 тис. 820 грн. та ще понад 30 сотих за 205 тис. 760 грн.

  • ЗАХОПЛЕННЯ ТА ХОБІ

Андрій Кремез – веломандрівник з Богородчан – дістався до Туреччини

257132355 414749470388309 6305971775695998095 n scaled

38-річний Андрій Кремез стартував наприкінці вересня із селища Богородчани у навколосвітню подорож на велосипеді.

Долаючи щодня приблизно по 100 км, відчайдуха з Прикарпаття вже залишив позаду  Румунію, Болгарію та Грецією. Нараз Андрій Кремез сповістив у на своїй сторінці у “Фейсбук” про те, що успішно переправився з Афін до турецького міста Бодрум. Нагадаємо, мандрівник має намір проїхати велосипедом усі континенти.

Іван Денисюк показав Долину з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Відеооператор та фотокор ПІК Іван Денисюк має багато захоплень. У тому числі професійних. Одне із них – демонструвати краянам красу рідного Прикарпаття із тих локацій, які не кожному підвласні. Так у його доробку з’явилася серія ВІДЕО “З висоти пташиного польоту”.Нагадаємо, що тепер Долина — місто на Бойківщині, адміністративний центр Долинської громади, що входить до Калуського району.

Андрій Мацевко презентував кліп “Ровер їде” (ВІДЕО)

https://youtu.be/uJ32gRzLCx0

Андрій Мацевко із Франківщини відомий як “народний артист” й учасник різних шоу талантів. Андрій завоював прихильність фанатів ще 10 років назад виступом на телешоу “Х-фактор”. Він вразив серця телеглядачів своєю простотою, заспівавши пісню “Ой чиє ж то жито” і “Смерека”, а деякі його фрази стали вірусними. Після телешоу чоловіка стали запрошувати на різного роду корпоративи і весілля.

Нещодавно Андрій Мацевко появився у соціальних мережах, він створив акаунт в інстаграмі, канал в Ютубі і телеграмі. Саме на його Ютуб каналі і вийшов кліп “Ровер їде”.

Ось таким був у ПІК інформаційний тиждень, що минає. Залишайтесь з нами й надалі, шанувальники новин від Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено