Івано-Франківськ

Стало відомо, на скільки зросли пенсії суддів в Україні

Якщо пенсія інших українців обмежена 10 розмірами мінімальної виплати (близько 18 тис. грн), то служителі Феміди не мають жодних лімітів.

155510

В Україні станом на жовтень середня пенсія судді становила 91,2 тис. грн. З початку 2021-го вона зросла на 23 тис. грн, тоді як середня виплата в країні збільшилася всього на 400 грн.

Це випливає із статистики, опублікованої Пенсійним фондом України, повідомляє  businessua.com/robota, пише ПІК.

“У середньому суддя на заслуженому відпочинку може розраховувати на виплату в розмірі 91,2 тис. грн завдяки перерахунку зарплат колег, які продовжили працювати. Тобто, суддя на пенсії може отримувати до 80% заробітної плати того, хто працює на аналогічній посаді”, – повідомляє видання.

Крім того, якщо пенсія інших українців обмежена 10 розмірами мінімальної виплати (близько 18 тис. грн), то служителі Феміди не мають жодних лімітів.

Середня ж пенсія в Україні збільшилася лише з 3507 до 3915 грн. І це з урахуванням підвищення прожиткового мінімуму, індексації, збільшення тим, хто досяг певного віку та виконав вимоги щодо стажу.

Зазначимо, що пенсія українця рахується за формулою: середня зарплата по країні за три роки помножити на співвідношення середньої зарплати до власної, на стаж у роках та на 1%. Як результат, навіть якщо попрацювати 80 років, то на заслуженому відпочинку можна буде отримати не 80% своєї зарплати, а лише 80% від середньої зарплати по країні за три роки і за умови, якщо ви не заробляли менше.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено