Івано-Франківськ

З рахунку мешканки Тернопільщини зникли майже 10 тисяч гривень

До потерпілої зателефонував невідомий чоловік та представився співробітником фінансової установи.

256435417 4469958289792565 5530361453242895118 n

Молода жителька Тернопільщини стала жертвою псевдо банківського працівника, повідомляє поліція Тернопільсткої області, пише ПІК.

“На лінію «102» надійшло повідомлення від жительки області. Заявниця розповіла деталі пригоди. До неї зателефонував невідомий чоловік та представився співробітником фінансової установи. Він увійшов в довіру та попросив уточнити персональні дані краянки, аби рахунок автоматизовано не заблокувало. Дівчина зробила, що її попросив псевдопрацівник банку та зі деякий час отримала сповіщення про списання заощаджень”, – повідомляє поліція.

Відомості про подію працівники відділення поліції № 1 ( м. Тернопіль ) внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліція надає інформацію, як розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам’ятати:

– співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;
– якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;
– дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено