Івано-Франківськ

Західні спецслужби попереджають Україну про масштабне вторгнення Росії вже цієї зими

Росія сконцентрувала на кордонах понад 90 тисяч військовослужбовців. 

Західні спецслужби попереджають Україну про масштабне вторгнення Росії вже цієї зими

Західні спецслужби попереджають Україну про те, що Росія готує масштабне вторгнення на нашу територію. Прогнози щодо можливої ескалації конфлікту з Росією на українських кордонах підтвердила виданню Financial Times і заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише Главком.

«Інформація нашої (військової розвідки) збігається з інформацією країн-партнерів про високу ймовірність дестабілізації ситуації в Україні цієї зими», – розповіла вона. 

Ганна Маляр також додала, що що дані партнерів базувалися не лише на інформації щодо чисельності військ на кордоні та припустила, що Вашингтон має додаткову інформацію щодо намірів президента Росії Володимира Путіна.

Відомо, що минулого тижня США попередили союзників про дані, які вказують на те, що Росія готується до вторгнення на територію України. У відповідь президент Росії Володимир Путін відкинув побоювання Заходу як «панікерів» та звинуватив НАТО у напруженні ситуації біля кордонів через «незаплановані навчання».

Держсекретар США Ентоні Блінкен порівняв сьогоднішні дії російської влади з тими, які відбувалися у 2014 році.

«Це те, що вони робили у 2014 році. Це викликає серйозні побоювання», – заявив він.

Водночас керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов підтвердив, що Росія направила 114 тис. військових на північ та схід, а також до 92 тис. військових на південь України. Крім того, там є також повітряні та морські сили країни.

Він також припустив, що стягування російських військ до українського кордону може бути як підготовкою до великомасштабного вторгнення, так і спробою психологічного тиску. 

Читайте також у ПІК:

Невакцинованих депутатів від сьогодні не пускатимуть до Верховної Ради

Курортне місто Єгипту “заполонили” скорпіони: майже 500 людей постраждали (ВІДЕО)

На Донбасі в неділю загинув 47-річний боєць з Львівщини

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено