Івано-Франківськ

Шахраї надсилають повідомлення вакцинованим українцям про виплату 7 тисяч гривень

ПриватБанк попереджає українців про появу нової схеми шахрайської схеми.

256664396 4888432567856267 2128612959929583464 n scaled

Шахраї пропонують людям замість однієї тисячі – 7. Таким чином вони намагаються дізнатися дані банківської картки. Про це  у соцмережі повідомив прессекретар банку Олег Серга, пише ПІК.

“ПриватБанк попередив українців про появу нової схеми масового фішингу особистих даних під приводом виплат за вакцинацію від COVID-19. Та нагадав, що ні в якому разі не можна вводити свої особисті дані чи дані платіжних карток на підроблених сайтах чи мобільних сервісах”, – написав він.

За даними фахівців банку, клієнтам через різноманітні канали комунікацій (месенджери, електронну пошту) надсилають повідомлення про доступні виплати за вакцинацію. Далі шахраї пропонують перейти за посиланням на фальшиву сторінку сайту та внести особисті дані та реквізити банківських карток.

Українців закликають у жодному разі не можна вводити особисті дані чи дані платіжних карток, якщо ви не впевнені в достовірності сайту.

Нагадаємо, що нещодавно Президент Володимир Зеленський повідомив, що виплату 1000 гривень українцям, які отримали дві дози вакцинації проти ковід з 19 грудня. Схоже шахраї вирішили використати інформацію на свої цілей.

Читайте також у ПІК:

Західні спецслужби попереджають Україну про масштабне вторгнення Росії вже цієї зими

У Маріуполі вакциновані пенсіонери отримають продуктові набори

Шахраї розробили фейкове програмне забезпечення «Дія»

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено