Івано-Франківськ

На Франківщині проведуть фестиваль «Ковбаса-фест»

Букачівська громада виграла проєкт на обласному конкурсі. 

kovbasa kopchena vidi kopchenih kovbas ta yih sklad 681 1280x720 1 scaled

На Франківщині проведуть фестиваль «Ковбаса-фест».

На реалізацію ініціативи виділять майже 700 тисяч гривень: 500 тис. грн профінансують з обласного бюджету та ще 186 тисяч гривень – з місцевого. Долучиться до підтримки проекту й ФГ «Бест Беррі», яке виділить 10 тисяч гривень.

Про це інформують в Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, пише ПІК.

За її словами, ідея проекту виникла ще у 2019, втім через пандемію ініціативу доводилось часто переносити. Проєкт передбачає створення локації для проведення фестивалю «Ковбаса-фест». Проект планують реалізувати вже наступного року.

«Такий фестиваль проводитиметься вперше. Плануємо залучити до нього усіх товаровиробників з нашої громади. Бачу можливість проведення цього заходу і з іншими громадами. На моє переконання, цей проект стане можливістю залучення нових коштів до бюджету ТГ», – зазначила в ефірі на обласному радіо «Суспільне Карпати» повідомила очільниця громади Олександра Вітер-Любевич.

Розробляючи стратегію соціально-економічного розвитку, у громаді вирішили, що можуть себе позиціювати «як ковбасний край».

«У Букачівцях вже впродовж  200 років розвинений напрям з виробництва м’ясної продукції. Нині в ТГ працює і найбільший у Західній Україні забійний цех, котрий, до слова, є найбільшим бюджетонаповнювачів  у громаді», – заначила голова селищної ради.

Уже на Зелені свята у Букачівцях планують провести перший в області ковбасний фестиваль, на якому буде презентовано продукцію від місцевих виробників. Проєкт має дві складові. Перше – це просування продукції місцевих підприємців, а другий – розвиток туризму.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено