Івано-Франківськ

СБУ заблокувала на Прикарпатті масштабний канал контрабанди лісу (ФОТО)

За попередніми даними, від початку року зловмисникам вдалося переправити за кордон на понад 2 млн гривень лісу та лісоматеріалів.

05 scaled

Служба безпеки України заблокувала на Прикарпатті незаконний механізм масштабного експорту лісодеревини за межі митної території України з використанням фіктивних документів, про це ПІК інформує пресслужба СБУ.

“До протиправного механізму причетний підприємець з Івано-Франківської області. Чоловік, попри легальний бізнес, налагодив ще і механізм експорту до кількох країн нелегально вирубаної на території області деревини. Щоб легалізувати незаконно зрубаний ліс, підприємець скуповував використані товарно-транспортні накладні для їх повторного використання. На підставі цих накладних отримував сертифікат про походження деревини, необхідний для її продажу за кордон”, – йдеться у повідомленні.

06 scaled

Під час огляду вантажу, який ділок намагався експортувати через Одеський порт, правоохоронці виявили чергову партію лісоматеріалів хвойних порід, задекларовані характеристики яких не відповідають супровідним документам.

010 1 scaled

У ході обшуків, проведених у приміщеннях деревообробних цехів, що належать підприємцю, та за місцем його фактичного мешкання вилучили:

  • деревину без підтверджуючих документів щодо її законного походження;
  • чорнові записи та документи, що підтверджують незаконні експортні операції;
  • банківські картки, які використовувалися для розрахунків з партнерами.

СБУ ініціювала проведення експертиз для встановлення збитків, нанесених державі.

Наразі планується повідомлення ділку про підозру.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено