Івано-Франківськ

Назвали єдиний регіон України, де погіршується ситуація з COVID-19

Загалом в Україні ситуація з COVID-19 наразі покращується.

За 29 листопада на Франківщині зафіксували 167 нових випадків коронавірусу, 522 людини одужали

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

За його словами, в Україні середній відсоток спаду госпіталізованих з коронавірусом становить -13%, натомість за останні сім днів кількість госпіталізованих в Закарпатській області зросла на +9% і темпи зростання щодня пришвидшуються.

Крім того, в області продовжують фіксувати стільки ж випадків коронавірусу, як і минулого тижня. Натомість середній показник спаду нових випадків захворювання в Україні складає -20%

“Закарпатська область є єдиним регіоном України, де госпіталізації переважають над виписками. Такий розрив складає +15%, і останнім часом тільки зростає. При тому, що в середньому по країні кількість госпіталізованих є на -19% меншою за кількість виписаних. Як наслідок, завантаженість лікарняних ліжок у регіоні зростає, в той час як в Україні відбувається розвантаження медичної системи“, – повідомив голова МОЗ.

Як уточнив Ляшко, зайнятість ліжок з киснем у Закарпатській області складає 62%, що на третину більше за середню завантаженість ліжок в Україні.

На жаль, попри всі ці невтішні цифри, рівні охоплення щепленнями проти COVID-19 також залишається на незадовільно низькому рівні“, – зауважив Ляшко.

Читайте також: 

Кожен третій не знає про свій статус: в Україні з ВІЛ живуть 257 тис людей

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено