Івано-Франківськ

Бурштинську ТЕС покинув директор Хом’яков: вже є виконувач обов’язків керівника станції

Валерій Хом'яков керував станцією у статусі директора з січня 2020 року, до того був в.о. керівника.
Валерій Хом'яков, директор ДТЕК Бурштинської ТЕС

Валерій Хомяков, як стало відомо ПІК із власних джерел, прийняв рішення покинути пост директора ДТЕК Бурштинська ТЕС. З 1 грудня виконувачем обов’язки директора станції призначений її головний інженер Максим Шумченко, повідомляє ПІК.

Зазначимо, що ексдиректор Хом’яков з часу свого офіційного призначення на посаду у січні 2020 року не завжди почувався у Бурштині комфортно.

Тридцятирічний  досвід роботи, напрацьований на сході України, кар’єрні сходи – від слюсаря до директора – не могли пересилити незручності, що іноді виникали у пана Валерія в умовах прикарпатського менталітету. Та й стара, зношена станція, постійно завдавала технічних та управлінських проблем.

Остаточно масла у вогонь підлила трагедія, що сталася на БуТЕС 28 листопада 2021 року. Через викид гарячої пароводяної суміші і газів з топки котла, постраждали чотири працівники. У одного із них опіки охопили 60% тіла, у другого – 30%. За їх життя досі борються медики обласного опікового центру. Ще двоє енергетиків, які постраждали менше, лікуються у Бурштинській лікарні.

А вчора негативну інформацію про ДТЕК Бурштинська ТЕС видала програма “Схеми”. Йшлося про наслідки пориву колектора промливневих вод на території колишньої пожежної частини ВПЧ-12, що трапився в ніч з 2 на 3 листопада.

І хоч на станції доводять, що негативного пливу на навколишнє середовище в результаті пориву виявлено не було та надають аргументовані доводи на цю тему, програма “Схеми” знову сколихнула громадськість. Директор Хом’яков, мабуть, відчував таку перспективу.

Тобто, те, що він подав заяву про звільнення з посади, енергетиків не здивувало. Хоча у тому, що зараз  Бурштинська ТЕС працює на максимумі – кожного дня в роботі 8-9 блоків з 11, є й заслуга ексдиректора.

262719094 265844592085475 1979255796521615189 n 1 scaled

Зазначимо, що з 2012 року, коли державна БуТЕС стала активом компанії Ріната Ахметова, на підприємсті змінився  третій директор. Нагадаємо, що три роки керував станцією нинішній прем’єр України Денис Шмигаль.

Читайте також:

На Бурштинській ТЕС відключили блок: чи зможе станція давати місту тепло

Чи довго ще дорожчатиме долар: оцінюють експерти

На Прикарпатті попередили про сильний сніг та хуртовини

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено