Івано-Франківськ

Про що Джо Байден розповів Володимиру Зеленському у телефонній розмові

Розмова почалася на годину пізніше, ніж передбачалося, і тривала півтори години.

Изображение

Володимир Зеленський
@ZelenskyyUa

Президент США ознайомив мене зі змістом його перемовин із Володимиром Путіним. Також обговорили можливі формати врегулювання конфлікту на Донбасі. Торкнулися перебігу внутрішніх реформ в Україні, – написав Володимир Зеленський у Твіттер.

Більше про результати розмови сказав глава офісу президента України Андрій Єрмак в ефірі програми «Право на владу», пише ПІК.

«Президенти почали з найголовнішого. Байден розповів Зеленському про його саміт з Путіним. Також, безумовно, вони говорили й про інші питання, але я хотів би зупинитися на основних тезах. Байден, як про це вже говорили після розмови з Путіним, дуже відверто сказав йому і попередив про наслідки, якщо Росія прийме рішення щодо ескалації або вторгнення» – розповів глава ОПУ.

Єрмак додав, що за словами Байдена, США і партнери готові до потужного санкційного удару по Росії, якщо остання зважиться на агресію проти України.

Також він розповів, що Вашингтон готовий включитися в мирний процес по Донбасу – але це не буде Нормандський формат а, швидше за все, якийсь паралельний Нормандії процес. Своєю чергою, Зеленський сказав Байдену, що Україна не планує починати новий виток бойових дій на Донбасі.

Крім того, Байден заявив Зеленському, що рішення про членство України в НАТО – це прерогатива волевиявлення насамперед українського народу і безпосередньо Альянсу.

Що стосується російського газопроводу «Північний потік-2», це питання також підіймалося, проте що конкретно вирішили з цього приводу президенти – невідомо.

Єрмак також сказав, що не знає, як особисто український Президент оцінив телефонне спілкування з американським колегою, бо одразу після неї Зеленський поїхав на церемонію з нагоди святкування 30-річчя українського футболу.

Нагадаємо, 7 грудня пройшли переговори президентів Росії та США Володимира Путіна і Джозефа Байдена у форматі відеоконференції. Вони тривали понад 2 години. Серед іншого, підіймалося питання про можливе вторгнення РФ в Україну.

Читате також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено