Івано-Франківськ

Чому Зеленський назвав перемогою України перемовини Байдена з Путіним

Завтра у Президента України має бути телефонна розмова з американським колегою.

Zelenskyj Bajden scaled

Президент Володимир Зеленський назвав позитивним те, що очільник США Джо Байден провів перемовини з російським колегою Володимиром Путіним, повідомляє Суспільне, пише ПІК.

“У цілому я вважаю що це позитивно, що президент сполучених штатів розмовляв з президентом Російської Федерації”, — відзначив він під час пресконференції.

d07ba72 biden putin call twitter thef white house 690

Окрім того, він заявив, що це перемога України — мати підтримку з боку США

“Я вважаю що перемога України в тому, що завжди Сполучені Штати підтримували Україну, наш суверенітет, нашу незалежність, у нас була двопартійна підтримка, але найголовніше те що ми зараз бачимо що є особиста реальна реакція і особиста роль президента Байдена в врегулюванні цього конфлікту, в врегулюванні війна на сході нашої держави. Мені здається що це найголовніше”, — наголосив український лідер.

Президент України зазначив, що 9 грудня його переговори з Байденом відбуватимуться особисто телефоном.

“У нас буде формат в форматі діалогу між президентом сполучених штатів і мною особисто. Буде телефонна розмова. Чому завтра? Запропонований такий час”, — зазначив Зеленський.

ДОВІДКОВО

7 грудня відбувся онлайновий саміт президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна. Першочерговою темою обговорення стала ескалація на кордонах Росії та України; крім того, йшлося про співпрацю у сфері кібербезпеки, регіональні питання та двосторонні відносини.

21 листопада голова української розвідки Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня-початку лютого 2022 року.

30 листопада Володимир Путін заявив, що “справа не в тому воювати чи ні”, а в тому, щоб налагодити відносини. Так він відповів на запитання щодо введення військ на територію України.

Президент Володимир Зеленський вважає ситуацію на кордоні не гіршою, аніж навесні 2021-го.

Читайте також: 

У Мінфіні розповіли, яку суму наступного року витратять на дороги

Стало відомо, який фінансовий подарунок отримало Прикарпаття до Дня місцевого самоврядування

Міст у Делятині готовий до асфальтування: що кардинального вже зробили (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено