Івано-Франківськ

У Франківському перинатальному центрі розповіли, чому вагітні жінки частіше помирають від коронавірусу (ФОТО)

Від початку року в області від коронавірусу померли 4 породіллі.

IMG 20211210 101835 scaled

Наразі в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі, де розгорнуті ковід-ліжка для вагітних, перебувають 45 жінок, 30 з них з позитивним ПЛР-тестом, повідомляє ПІК.

Під час брифінгу розповіли, що ймовірність летальності у вагітних жінок збільшується до 70%.

“Стосовно вагітних жінок, то вони частіше можуть хворіти, і можливість смертності від коронавірусу збільшується до 70 відсотків, наразі в області 4 вагітних померли. Зараз ми можемо чітко говорити про те, що вакцинація на будь-якому терміні вагітності не несе ніякого негативного наслідку. Тому закликаю вагітних вакцинуватися, це допоможе їм уникнути захворювання”, – про це повідомив Володимир Дзьомбак, заступник директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

IMG 20211210 101843 scaled

Микола Стовбан, координатор з вакцинації в Івано-Франківській області підтвердив, що вакцинація для вагітних є безпечною.

“Сovid-19 вражає легені, а коли жінка вагітна легені “підтискає”, тому й збільшується можливість смертності від коронавірусу, адже легені мають подвійне навантаження. Тому я теж закликаю вакцинуватися. Ми стежимо за всіма дослідженнями, опираємося на них та наукові факти, вже в цілому світі доведено, що вакцинація для вагітних є безпечною “. 

IMG 20211210 101829 scaled 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено