Івано-Франківськ

Відсьогодні в Україні – заборона на безплатні пластикові пакети

За розповсюдження пластикових пакетів передбачене покарання у вигляді штрафу від 1700 до 3400 грн.

190768 plastic

Від 10 грудня в супермаркетах України пластикові пакети стануть платними. Про це йдеться в законі №2051-1, передає Еспресо.TV.

Така заборона вводиться в рамках боротьби з пластиком. На першому етапі впровадження закону у магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів, окрім біорозкладних пакетів, а також надтонких пластикових пакетів, що є первинною упаковкою для свіжої риби, м’яса і продуктів із них, сипучих продуктів та льоду (будуть безкоштовні в супермаркетах до 1 січня 2023 року).

Мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети становитимуть: 2,00 грн. – без ручок (без бічних складок); 2,50 грн – без ручок (з бічними складками); з ручками (без бічних складок); 3,00 грн – з ручками (з бічними складками).

За розповсюдження пластикових пакетів передбачене покарання у вигляді штрафу від 1700 до 3400 грн. За повторне порушення стягуватимуть від 3400 до 8500 грн штрафу. 

З 10 березня 2022 року буде повністю заборонено поширювати в магазинах тонкі і надтонкі пакети. 

Замість пластикових пакетів можна використовувати багато разові пакети-сітки, котрі коштують до 40 грн.

Ще одна альтернатива пластиковому пакуванню – паперове. Такі пакети можуть витримати велику вагу, проте не дуже підходять для багаторазового застосування.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено