Івано-Франківськ

Гроші люблять не тільки тишу: як Прикарпаття використовує надані державою кошти

Грошей надійшло значно більше, ніж область спромоглась освоїти.

Як Прикарпаття використовує кошти, надані області у вигляді державної субвенції місцевим бюджетам, – обговорили вчора на щотижневій нараді голови ОДА Світлани Онищук з управлінцями регіону, повідомляє ПІК.

265771180 1059519391553595 2274678756631067920 n scaled

“Цього року Івано-Франківській області передбачені 27 міжбюджетних трансфертів, по 9 з яких на початок грудня вже повністю виділені річні суми. Ті субвенції, які мають призначення на грудень, а це 18 трансфертів, вже одержують повністю державне фінансування.Тобто держава виконує свої зобов’язання. Однак не можна сказати, що до кінця року ми успішно використаємо надані кошти”, – сказала у моніторинговому звіті начальник Головного управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області Віра Смачило (на фото).

Пані Смачило навела приклади освоєння державних коштів за окремими трансфертами.

Субвенція державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні за отримані жилі приміщення для сімей осіб з інвалідністю І-II групи, які отримали інвалідність внаслідок поранення чи контузій: Запланована сума субвенції 2 млн 904 тис. грн – обсяг використання 1 млн 818 тис. грн: виконання 62,6 %;

Субвенція державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проєктів на розвиток об’єктів соціально-культурної сфери громад: Запланована сума 180 млн 600 тисяч грн – використано 87 млн 104 тис. грн: виконання 48,2%;

Субвенція державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів Спроможна школа для кращих результатів: Запланована сума 39 млн 941 тис. грн – використано 13 млн 062 тис. грн: виконання – 32,7%;

Субвенція державного бюджету місцевим бюджетам для здійснення підтримки окремих закладів та заходів у сфері охорони здоров’я: Запланована в сумі 148 млн 653 тис. грн – використано 132 млн 633 тис грн: виконання 89,2%;

Субвенція державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості: Запланована в сумі 22 млн грн (ця субвенція використовується як залишок субвенції минулого року, фінансує 61 об’єкт) – використано 10 млн 714 тис. грн: виконання – 49,1%.

Як зауважила начальник Головного управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області Віра Смачило, є недовиконання й по інших трансфертах.

“Хочу закликати голів громад – розпорядників коштів – докласти зусиль, щоб максимально використати надані державою кошти”, – підсумувала вона.

І це зрозуміло, адже гроші люблять не тільки тишу. Добре, коли вони працюють на результат.

ДОВІДКОВО: трансферт (субвенція) – це передача (рух) коштів з одного бюджету до іншого. Як правило, це відбувається “згори вниз”: від державного бюджету до місцевого та має суто цільове призначення. Використовувати субвенції на інші цілі карається законом.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено