Івано-Франківськ

Чорний сніг, продовження карантину та Блаженніший Святослав: Топ-10 новин Прикарпаття за тиждень ( 13.12-19.12) – ФОТО, ВІДЕО

Перелік новин тижня, які ви могли пропустити.

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (25.01-31.01) – ФОТО

Топ-10 новин Прикарпаття за тиждень вражають: одні – позитивом, інші – трагічністю, пише ПІК.

Головне

Цього тижня відбулося засідання Уряду, на якому вирішили продовжити адаптивний карантин до 31.03.2022 року. Тобто усі правила щодо доступу до публічних місць із ковід-сертифікатами, носіння масок та дистанції залишаються в силі.

В Україні назвали регіони, які повністю відповідають "жовтій" зоні карантину

Також в в Україні доповнили перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим.

Це працівники:

  •  центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  •  місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  •  закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі
  • спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності;
  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності;
  •  комунальних підприємств, установ та організацій.

Хоч і ситуація з коронавірусом в країні, зокрема й на Прикарпатті стабілізувалася. Цього тижня в Україні виявили перший випадок зараження новим штамом вірусу – Омікроном.

1762884084 0 72 3390 1979 1920x0 80 0 0 837fb9e32e17a7c8cc4e08f580b9f957 scaled

Стосовно вакцинації, то в українці вже почали отримувати обіцяну тисячу від Зеленського. Вже є перша інфографіка на що українці почали витрачати гроші за вакцинацію. 

Це:

  • Книжкові магазини – 44,57%
  • Кінотеатри – 23,83%
  • Залізничні квитки по Україні – 14,06%
  • Театри – 8,98%
  • Спортзали – 3,56%
  • Концерти – 3,81%
  • Музеї – 0,64%
  • Авіаквитки по Україні – 0,55%

Також стало відомо, що українці 60+ зможуть витратити гроші на ліки.

F4FA91DC 4AD0 480B 9B6A 8EA9C6F8C33C

Надзвичайні новини

Цього тижня всю область, а й згодом Україну сколихнула новина про “чорний” сніг на території Галицької та Бурштинської громад. Люди почали бити на сполох та у всьому звинувачувати Бурштинську ТЕС, та стверджувати, що сніг наув чорного кольору через сажу з станції.

Пресслужба ДТЕК Бурштинська ТЕС зреагувала на такі повідомлення та проінформувала, що за останній період технологічних порушень на Бурштинській ТЕС не було. Станція працює в штатному режимі. На станцї сказали, що брудний сніг, як на території ОТГ, так і поза нею може виникати й від опалення твердим паливом (вугілля, деревина, пелети) котелень, заводів та інших будівель, які також функціонують в межах регіону.

На Прикарпатті люди занепокоєні тим, що сніг на вулицях почорнів (ФОТОФАКТ)

Сколихнула область й смертельна аварія на залізничному переїзді. Між селами Клузів та Угринів, зіштовхнулися автомобіль та потяг. Водій проігнорував вимоги світлфора, не зупинився перед залізничним переїздом. В результаті дорожньо-транспортної пригоди загинули двоє людей – водій та пасажирка автомобіля.

FB IMG 1639468927930 1 scaled

Останнім часом на Прикарпатті все частіше стаються смертельні пожежі. У ДСНС області пояснили, що в основному гинуть на пожежах люди старшого віку. Причини пожеж необережне поводження з вогнем загиблих, зокрема куріння та не правильне розтоплювання печей.

Стало відомо й те, що у деяких громадах взагалі не проводять заходи, щоб протидіяти пожежам. Йдеться про такі громади: Вигодська, Гвіздецька, Загвіздянська, Пасічнянська, Підгайчиківська.

IMG 20211215 100615 1 scaled

Також цього тижня затримали злочинну групу, яка понад пів року тримала населення Івано-Франківської області в страху. Група з 8 осіб викрадали людей, чинили насильство та «вибивали» з потерпілих гроші. У разі несплати – погрожували вбивством. Одним із зловмисників був колишній працівник поліції.

4br 1 scaled

Соціум

На будівництво моста в Пасічну надійшло вже 40 мільйонів гривень. До кінця року має надійти ще 60 мільйонів.

Цілий тиждень франківці звикали до платних поліетиленових пакетів. Чи вдається їм і чи підтримують таку ідею франківці дізнавалися журналісти ПІК.

Тим часом, Галицький міський голова Олег Кантор, попри те, що не полюбляє зайве коментувати своє перебування у владі, дав відверте інтерв’ю для ПІК, в якому відповів й на ті питання, які зазвичай здаються співрозмовникам некоректними. Зокрема, мер повідав, що хоче відмовитися від частини своєї зарплати.

Позитивні новини

Не обійшлося цього тижня й без позитиву. Розпочався тиждень із приїзду Блаженнішого Святослава. Зустрічали його хлібом та сіллю. Також він подарував музею франківського університету рідкісну мозаїку.

Тим часом, в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі відкрили сучасну операційну. Тепер тут зможуть робити операції, яких раніше не робили. Йдеться про різні операції за допомогою проколів, а не класичних порізів. Також в обласному пологовому працює катамнестичний кабінет, де допомагають вчасно виявити відхилення та можливі порушення у розвитку дитини (рухова спроможність, слух, зір, сон, пильнування, увага, мова) та надати схему лікування.

Позитивні новини стосуються не лише людей, а й тварин. У Франківську розповіли про будівництво нового дому для чотирилапих. 

265687977 236170241990535 667468607087855537 n scaled

Також анонс: наступного тижня на Прикарпаття приїдуть  понад 150 послів. В звязку з цим можливе обмеження руху як і автомобілів, так і пішоходів. Просять поставитися до цього з розумінням.

Читайте:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено