Івано-Франківськ

Бурштинська ТЕС за три квартали року сплатила понад 312 мільйонів екологічного податку

З них 59,2 млн грн отримала Бурштинська громада.

Бурштинська ТЕС сплатила за три квартали року сплатила понад 312 мільйонів екологічного податку

Бурштинська ТЕС: за статистикою 2020-го року підприємство скоротило викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря на 35%. Так, у порівнянні з 2019 роком викиди Бурштинської ТЕС зменшилися із 170 тисяч тонн до 110 тисяч тонн, пише ПІК.

“Після встановлення нових електрофільтрів на блоці №7 та блоці №5 – викиди твердих частинок в атмосферне повітря зменшились в 29 разів. Реконструкція і технічне переоснащення електрофільтрів енергоблоку ст. №10 дозволили скоротити викиди в атмосферне повітря твердих суспендованих частинок у 8 разів”, – говорить Максим Шумченко, в.о. директора ДТЕК Бурштинської ТЕС.

Він також додав, що окрім зазначених інвестицій щороку проводяться капітальні, середні та поточні ремонти електрофільтрів, в які вкладають чималі кошти. 

У 2021 році енергетики ДТЕК Бурштинської ТЕС побудували 900 метрів унікальної для України дороги із використанням золошлаків. На цій ділянці змогли застосувати 300 тонн золошлакових відходів підприємства, які частково лягли в основу під асфальтобетон та в саму асфальтобетонну суміш замість мінерального порошку. Це екологічний проєкт, який може позитивно вплинути на дорожнє будівництво в Україні і дати змогу раціонально утилізувати золу – відходи виробництва ТЕС.

На тлі простою інших ТЕС та ТЕЦ через нестачу вугілля, Бурштинська ТЕС працює на максимумі, щоб в оселях мешканців Франківщини, в опалювальний сезон було світло і тепло. За 11 місяців в мережу було відпущено понад 6,4 млрд кВт-год – це на 29% більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

ДТЕК Бурштинська ТЕС залишається однією з найпотужніших електростанцій в Україні, котрій вже понад 55 років. Від  її надійної роботи залежить  енергопостачання мільйонів українців, що проживають у Івано-Франківській, Львівській та Закарпатській областях.

Читайте також у ПІК:

На Прикарпатті “почорнів” сніг: люди занепокоєні (ФОТОФАКТ)

“Ми не винні”: Бурштинська ТЕС відреагувала на скарги про “чорний” сніг в громаді

На 29% ДТЕК Бурштинська ТЕС збільшила відпуск електроенергії: завдяки чому

Чи знайдуть в державному бюджеті кошти на святкування 1125-річчя Галича

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено