Івано-Франківськ

Франківчанка Людмила Лузан визнана кращою атлеткою України

За версію Асоціації спортивних журналістів України каноїстка Людмила Лузан обрана кращою атлеткою України 2021 року.

uspa banner2021 Luzan scaled

Цього сезону Людмила вигравала по кілька медалей на кожному із найбільш представницьких турнірів. На чемпіонаті Європи двічі стала чемпіонкою, додавши до цього «срібло» й «бронзу»; на чемпіонаті світу зібрала повний комплект нагород, включно з чемпіонським титулом; а на головному старті «п’ятиріччя» (корекцію внесла пандемія) – зробила медальний дубль: індивідуальна «бронза» плюс «срібло» у дуеті! 

“Просто феноменальний сезон 24-річної каноїстки, який породжує великі очікування щодо майбутнього її кар’єри”, – наголосили у Асоціації спортивних журналістів України.

Людмила стала своєрідним фронтменом Збірної України з веслування на байдарках і каное, яка цього сезону досягла історичного успіху в історії нашого веслування. Унікальний успіх у Токіо було продовжено на чемпіонаті світу в Копенгагені, де наші каноїсти та байдарочники вибороли загалом п’ять медалей, три з яких – золоті.

Як наслідок, у підсумковому заліку синьо-жовті посіли третє місце, що стало безпрецедентним досягненням (ніколи раніше українські веслувальники не фінішували навіть у ТОП-7 медального заліку). На фоні історичних показників команди, переможні фініші Людмили та її екіпажів виглядають найбільш значущими.

Luzan bronze scaled

ТОП-10 Атлеток України – 2021:

  1. Людмила Лузан
  2. Олена Костевич
  3. Анастасія Савчук – Марта Фєдіна
  4. Еліна Світоліна
  5. Дар’я Білодід
  6. Олена Старікова
  7. Анжеліка Терлюга
  8. Алла Черкасова
  9. Ярослава Магучіх
  10. Ірина Коляденко

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено