Івано-Франківськ

Олімпійська призерка Людмила Лузан завітала у Тлумач (ФОТО)

24-річна чемпіонка, уродженка Франківська, поспілкувалася із керівництвом міської ради Тлумача та учнями ліцею №1.

5a97e528553f2f2de4dca2dafddc7c72

У вівторок, 12 жовтня, місто Тлумач відвідала спортсменка світового рівня, багаторазова чемпіонка  України, Європи та світу, а цього року ще й срібна та бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 у Токіо із веслування на каное Людмила Лузан. Про це йдеться на сайті Тлумацької міської ради, пише ПІК.

Разом із подругою, майстром спорту із боксу, Ярославою Маринчук, яка, до слова, має тлумацьке коріння, спершу побували у Тлумацькій міській раді, де поспілкувалися із керівництвом адміністративного органу, а згодом відвідали ліцей №1 міста.

Чемпіонка розповіла дітям про 20-річний спортивний шлях, завдяки якому досягла найвищих висот у спорті, та продемонструвала медалі, які привезла із японської столиці: бронзову за заплив на 200 м та срібну за заплив на 500 метрів у парі із Анастасією Четверіковою.

f743988bcffdbb4baeb1a195581805fc scaled

Професійна спортсменка, яка народилася в Івано-Франківську, а нині живе і виступає за Полтавську область, розповіла, що  спортом займається із 4-річного віку.

Спершу Людмила 10 років свого життя присвятила  спортивній гімнастиці. Іще десять років професійно займається веслуванням на каное. Саме у цьому виді спорту вже у 15 років здобула свою першу медаль на Чемпіонаті України. Нині дівчина навіть не може злічити загальну кількість нагород. Каже, що виміряти їх можна хіба кілограмами, а здобула їх завдяки своїм тренерам: першому – Сергію Батуманкоєву та нинішньому – Миколі Мацапурі.

Своїм прикладом дівчина заохотила дітей займатися спортом, і не важливо яким видом, впевнено долати всі сумніви і перешкоди, які, без сумніву, виникатимуть на шляху, а ще вчити англійську мову, без якої важко обійтися навіть у цій царині.

«Спорт відкриває горизонти, починаючи із достойних заробітків і закінчуючи можливістю побачити цілий світ. Сама я побувала у Канаді, США, Китаї, Японії та багатьох інших країнах », – зазначила Людмила Лузан.

Після того, як Людмила Лузан відповіла на запитання дітей, вгамувавши їхню цікавість, останні мали можливість ще і сфотографуватися із олімпійською чемпіонкою.  А педагогічний колектив навчального закладу вручив гості іще одну «медаль» – шкіряне намисто.

1139eb4c3863d3c3384a555a2a50934c scaled

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено