Івано-Франківськ

У МОЗ повідомили, чи можна вилікувати похмілля розсолом

Похмілля в основному виникає через зневоднення організму. 

У МОЗ повідомили, чи можна вилікувати похмілля розсолом

У МОЗ повідомили, що похмілля розсолом вилікувати неможливо. На ранок після гучної вечірки з великою кількістю спожитого алкоголю можна почувати себе недобре: головний біль, сухість у роті, втома. Це похмілля. Більшість людей намагається швидко позбутися неприємних відчуттів. Усталеною практикою є вживання розсолу, пише ПІК.

Алкоголь діє як сильний сечогінний засіб. Ось чому так часто хочеться до туалету, коли ви споживаєте алкогольні напої. Під час сну процес виведення алкоголю з організму, а з ним і води, не зупиняється. Разом із зневодненням також виводяться і корисні мінерали – електроліти. Також спрагу викликає підвищення рівня цукру в крові через вживання алкогольних напоїв.

Існує розповсюджена думка, що розсіл може допомогти відновити втрачені через алкоголь електроліти, як калій та натрій. Проте надмірне та часте споживання розсолу шкодить здоров’ю. Зокрема, в розчині з-під солінь міститься багато солі.

Споживання його у великій кількості призводить до набряків, здуття живота, печії. Через високу концентрацію натрію в розсолі краще відмовитись від його вживання людям з високим артеріальним тиском.  Від вживання розсолу також краще відмовитись людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, в тому числі тим, хто страждає на виразку шлунку, ерозію дванадцятипалої кишки, тощо.

“Єдиний спосіб дійсно попередити похмілля – взагалі не вживати алкогольні напої або ж, хоча б, зменшити їх кількість. Якщо ж вже трапилась така неприємність, то пийте більше чистої води, добре проспіться та збалансовано харчуйтеся!”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також у ПІК:

Національна служба здоров’я України планує розширити перелік безкоштовних медичних послуг

Як провести корпоратив без шкоди для здоров’я?

Що робити, якщо новорічний настрій переростає у депресію: консультує психотерапевт

Стало відомо, чи подорожчає цього року для українців новорічний стіл

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено