Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки треба коштів для відновлення відділення Косівської лікарні після пожежі

Державні органи задекларували спільні дії щодо підтримки постраждалих громадян та членів сімей загиблих під час пожежі у Косівській ЦРЛ.

61cea4d660457183435338 scaled

Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство охорони здоров’я України та Івано-Франківська обласна державна адміністрація задекларували спільні дії щодо підтримки постраждалих громадян та членів сімей загиблих під час пожежі у комунальному некомерційному підприємстві «Косівська центральна районна лікарня», повідомляє ПІК з посиланням на інформацію ОДА.

Про це вчора, під час брифінгу, повідомили перший заступник міністра охорони здоров’я України ‎Олександр Комаріда, т.в.о. голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук та голова облдержадміністрації Світлана Онищук.

Зокрема, Світлана Онищук сказала:

«Витрати на лікування постраждалих медичних працівників буде забезпечено за рахунок Фонду соціального страхування. Спільно з обласною радою ми працюємо над тим, щоби виділити необхідні кошти та якомога швидше відновити роботу реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні”.

Голова ОДА також назвала орієнтовну суму коштів, яка знадобиться для відновлення роботи вівдділення лікарні, яке постраждало від вогню:

“Близько 7 мільйонів гривень потрібно, щоб надалі реанімаційне відділення а Косівській лікарні функціонувало. Питання майнових збитків ми вирішимо”.

За словами посадовців, потерпілі медичні працівники, пацієнти лікарні, родичі загиблих потребують, насамперед, психологічної допомоги та підтримки. Також оперативно буде надана методична та інструктивна допомога лікувальним закладам щодо проведення навчань персоналу у роботі з кисневим обладнанням при лікуванні COVID-19.

Як зазначили високопосадовці, всі заходи будуть спрямовані на те, щоби унеможливити повторення як в області, так і будь де в Україні подібних ситуацій.

Вони звернулися до всіх громадян із закликом у час новорічно-різдвяних свят дотримуватися протипожежної та техногенної безпеки, а у медичних закладах – посилити профілактичну роботу щодо дотримання правил безпеки при поводженні із легкозаймистими речовинами.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено