Івано-Франківськ

Зеленський і Байден поговорили по телефону: стало відомо, про що

Президент України та президент США провели анонсовану раніше телефонну розмову.

ba55d4c73de091bbd8edef7bef891a56dd7a78e7

2 січня, президенти США та України Джо Байден та Володимир Зеленський провели телефонну розмову. Вони, зокрема, обговорили ситуацію на україно-російському кордоні. Про це повідомляє УНН, пише ПІК.

Згідно із заявою Білого Дому, Байден сказав, що США та союзники дадуть рішучу відповідь, якщо Росія вторгнеться в Україну, а також висловив підтримку заходам зі “зміцнення довіри для деескалації напруженості на Донбасі”.

Байден чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати їх союзники та партнери дадуть рішучу відповідь, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Лідери висловили підтримку дипломатичним зусиллям з двостороннього діалогу щодо стратегічної стабільності, в НАТО через Раду Росія — НАТО і в ОБСЄ.

“Президент Байден підкреслив прихильність Сполучених Штатів та їхніх союзників і партнерів принципу „нічого про Україну без України“. Він висловив підтримку Сполучених Штатів суверенітету і територіальної цілісності України, а також заходам зміцнення довіри для деескалації напруженості на Донбасі та активної дипломатії для просування реалізації Мінських угод на підтримку Нормандського формату”, — повідомляє Білий дім.

Як повідомлялося раніше, 10 січня Росія та США планують провести переговори щодо України та контролю над озброєннями у Женеві. 12 січня мають відбутися переговори з питань безпеки у Європі в форматі ради НАТО – Росія, а на 13 січня запланована зустріч у форматі РФ – Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Також Байден висловив підтримку “заходам зміцнення довіри для деескалації напруженості на Донбасі та активної дипломатії для просування виконання мінських домовленостей на підтримку нормандського формату”.

Водночас президент Зеленський у своєму Twitter зазначив, що проведення першої міжнародної розмови в новому році саме з Байденом доводить “особливий характер” двосторонніх відносин.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено