Івано-Франківськ

У МОЗ повідомили, чи допомагає обтирання спиртом “збити” підвищену температуру тіла

Народних засобів зниження температури тіла дуже багато.

У МОЗ повідомили, чи допомагає обтирання спиртом "збити" підвищену температуру тіла

У МОЗ повідомили, що лихоманку лікувати немає сенсу (якщо температура не є дуже високою),  то такий метод (обтирання спиртом) є не лише неефективним, а і небезпечним, пише ПІК.

Після нанесення на шкіру спирт починає швидко випаровуватись. Це відразу викликає відчуття охолодження, яке може стати довгоочікуваним полегшенням, якщо у вас жар. Однак таке охолодження тіла є суто відчуттям. Воно тимчасово знижує температуру шкірних покривів, але внутрішня температура тіла при цьому не зменшується.

До того ж обтирання шкіри спиртом може спричинити озноб і тремтіння: так організм сигналізує, що вам занадто холодно. І тому він буде змушений підвищувати загальну температуру тіла, щоб подолати ці симптоми.

Обтирання спиртом може бути особливо небезпечним для дітей. Спирт є дуже токсичною речовиною і здатний всмоктуватись через шкіру. Шкіра у дітей досить ніжна, тому контакт зі спиртом може спричинити опіки, а також викликати дерматити або алергічні реакції.

“Якщо температура не спричиняє Вам чи вашій дитині дискомфорту і вона нижча за певний поріг (нижче 38,5 ͒С), то спеціально знижувати її непотрібно. Краще пити достатньо чистої води кімнатної температури. Так організм не відчуватиме зневоднення і вироблятиме достатньо поту для природного охолодження усього тіла”, – зазначають у Міністерстві охорони здоров’я.

Якщо температура вище цього порогового значення, то краще звернутися до сімейного лікаря за порадою. Лікар підкаже, який саме лікарський засіб та у якому дозуванні доцільніше використовувати саме Вам для зниження температури.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено