Івано-Франківськ

Влада, ДТЕК, офіс децентралізації аналізують, як зробити Бурштинську громаду заможною

Очільник громади вважає, що вона має унікальні можливості для розвитку.

F05FADBF B4F9 40C8 8B4A FAC5D7DDC0A9 w1200 r1 scaled

У місті Бурштин відбулися перші зустрічі обласного офісу децентралізації за участю влади, громади та бізнесу, на яких підіймалися питання трансформації економіки громади, повідомляє пресслужба ДТЕК, пише ПІК.

“ДТЕК Бурштинська ТЕС – найбільше підприємство громади, взяла активну участь у цих заходах. Учасники обговорили проєкти, які б дали можливість наповнювати бюджет громади та заручилися підтримкою новоствореного офісу децентралізації при ОДА”, – йдеться у повідомленні.

На зустрічах колеги окреслювали конкретні кроки, щоб зробити Бурштинську територіальну громаду успішною, адже сьогодні левова частка податків до місцевого бюджету надходить саме з Бурштинської ТЕС.

«Спочатку у Бурштині побудували ТЕС, а згодом з’являлися інші підприємства, організації, соціальні структури для обслуговування енергетиків. ДТЕК, що стабільно сплачує податки до бурштинської громади, розуміє: маємо взяти найактивнішу участь в подальшій розбудові цієї громади, щоб вона ставала кращою, розгалуженішою, щоб збільшувалися відрахування не тільки від нас», – каже Олександр Воронкін, радник департаменту з регіональної політики ДТЕК Енерго.

Своєю чергою Василь Андрієшин,  голова Бурштинської громади, зазначає:

«Наша громада має унікальні можливості. Ми розташовані на центральній трасі, ми маємо Касову гору, Дністер, індустріальний парк. І ми маємо проєкти, над якими працюємо, як от Зелений маршрут «Легенди Опілля», який запрацював коштом громади, і де основним гравцями є підприємці та виробники крафтової продукції”. 

Голова також каже, що у Бурштині також обдумують проєкт спільно з агенцією АСТАР та з поляками щодо розвиткуводного плеса. В громаду уже на конкурсних умовах заходить дві компанії щодо розробки по Касовій горі.

“Однак нам потрібно, щоб пазли складалися якомога краще і для цього нам потрібна підтримка, якою ми зараз змогли заручитися», – додає Василь Андрієшин.

Аналітики зазначають, що через поступове зменшення використання викопного вугілля у майбутньому монопрофільні міста, зокрема і Бурштин, повинні трансформувати свої економіки, шукати інші джерела наповнення бюджетів, робити громади привабливими для інвесторів.

Тому представники ДТЕК Бурштинської ТЕС і надалі братимуть участь у схожих заходах, щоб максимально допомогти громаді в її різносторонньому та успішному розвитку.

Фото ілюстративне:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено