Івано-Франківськ

Що не так із протипожежною безпекою у “ковідних” лікарнях – розповіли рятувальники Прикарпаття

У лікарнях виявили ряд порушень.

В Івано-Франківську рятувальники визволяли ластівку та маленьку дитину

В Івано-Франківській області є 26 лікарень, які перепрофілювали для хворих на COVID-19. У 2021 році у трьох з них — Долинській, Лисецькій і Косівській лікарнях виникли пожежі.

Недостатня кількість вогнегасників, несправні пожежна сигналізація і водопостачання — такими є основні порушення правил протипожежної безпеки, які рятувальники виявили під час перевірок у медзакладах Івано-Франківщини.

Про це на нараді в облдержадміністрації розповів начальник Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Володимир Чернецький, передає Суспільне, пише ПІК.

“Це — відсутність або несправність автоматичної пожежної сигналізації та незабезпечення лікарень достатньою, згідно з вимогами, кількістю первинних засобів пожежогасіння, відсутність або несправність зовнішнього та внутрішнього водопостачання, порушення експлуатації електрообладнання, відсутність блискавкозахисту, невідповідність вимогам шляхів евакуації. Всі ці недоліки ми зафіксували в актах і приписах і вручили керівникам закладів охорони здоров’я”, – розповів начальник Держслужби з надзвичайних ситуацій в області.

Чернецький додав, що персонал лікарень, і не тільки Косівської, але й інших, не знає і не дотримується елементарних правил пожежної безпеки, зокрема, як діяти в умовах загоряння, правил користування первинними засобами пожежогасіння, а також правил поводження у приміщеннях із підведеним киснем.

Також Володимир Чернецький розповів, що, на його думку, з боку керівників медзакладів Франківщини немає дієвого контролю за станом протипожежної безпеки, а також контролю за тим, як працівники лікарень проходять інструктажі, навчання та практичні тренування з питань протипожежної безпеки.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено