Івано-Франківськ

У Львові злочинно привласнили чужу квартиру та одразу продали за 1,2 млн грн

Провести оборудку допоміг чиновника однієї з районних державних адміністрацій області.

884b080f7d1df57ad06151580ab0c513453fc040

У Львові правоохоронці повідомили про підозру державному реєстратору, причетному до незаконного заволодіння квартирою у місті, повідомляє поліція Львівської області, пише ПІК.

Зловмисника, чиновника однієї з райдержадміністрацій у Львівській області, викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з слідчими Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.

“Як встановили правоохоронці, у 2020 році державний реєстратор підробив заяву щодо реєстрації права власності на квартиру у Львові та в подальшому, використовуючи підроблені документи, безпідставно зареєстрував право власності на помешкання за зловмисником, котрий, заволодівши квартирою, одразу продав її, привласнивши більше 1 мільйона 200 тисяч гривень. При цьому квартира на момент здійснення незаконної оборудки мала законного власника”, – йдеться у повідомленні поліції.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) ККУ та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено