Івано-Франківськ

Стало відомо, за кого Косівська райрада має заплатити 2,7 млн грн боргу

Джерелом боргових зобов'язань влади стало Косівське РП «Райагроліс», є рішення суду.

154498883 258611995709336 8837182351869270746 o scaled

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до Косівської районної ради про стягнення боргу в сумі 2 мільйони 783 тисячі гривень, повідомляє ПІК.

Як повідомляється у матеріалах справи, Косівська райрада є засновником підприємства «Райагроліс», яке є боржником.

« Стягнення податкового боргу з такого органу виникає виключно у разі відсутності у боржника власного майна, яке може бути внесено в податкову заставу. Або після продажу внесеного в податкову заставу майна підприємства і лише за умови недостатності суми отриманих коштів для погашення податкового боргу», – зазначається у рішенні суду.

У рішенні також повідомляється, що податковою службою були запропоновані механізми погашення податкового боргу: затвердження плану досудової санації,   ліквідація такого платника податків та призначення ліквідаційної комісії, порушення провадження у справі про банкрутство. Втім будь-якої відповіді щодо погашення  боргу Косівською районною радою не було надано.

«Жодних  доказів сплати суми податкового боргу до суду не надано. Разом із тим, наявність у за рішенням суду боргу за узгодженими податковими зобов`язаннями підтверджено матеріалами справи в їх сукупності», – зазначається у рішенні.

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Зазначимо, що косівський агроліс давно є головною біллю району, та й самих його працівників, які постійно мають проблеми із заробітною платою.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено