30 січня інститут імені Роберта Коха оголосив Україну зоною високого ризику через розповсюдження коронавірусної хвороби. Тож відсьогодні у Німеччині діють жорсткіші правила в’їзду для українців, пише ПІК з посиланням на УНІАН.

Згідно з новими правилами, люди, які в’їжджають на територію ФРН з України, за винятком, якщо вони повністю щеплені або одужали після COVID-19, мають відбути 10-денний карантин.

Вийти з карантину можна буде лише через п’ять днів після приїзду і з негативним результатом тесту. Перед в’їздом до країни необхідно зареєструватись на відповідному сайті і внести туди свої дані про вакцинацію.

Діти до 12 років повинні перебувати в карантині протягом п’яти днів і можуть завершити його без тестування. Ці вимоги стосуються осіб з будь-яким громадянством, які протягом останніх 10 днів відвідували країни зі списку високого ризику, до яких віднесено Україну.

Такі обмеження діятимуть до 3 березня і потім будуть переглянуті.

Україна перебувала в переліку країн зони високого ризику для ФРН з 10 жовтня 2021 року до 9 січня 2022 року, коли її виключили звідти у зв’язку з поліпшенням епідемічної ситуації.

Останнім часом в Україні зросла кількість випадків коронавірусної хвороби. Так за добу 29 січня в Україні зареєстровано понад 24,5 тис. нових випадків COVID-19.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram