Івано-Франківськ

У Франківську пропонують увіковічнити пам’ять відомої землячки Наталії Наум (ФОТО)

Із такою пропозицією звернувся син української актриси театру і кіно Олександр Денисенко.

272883661 5364524923559534 267669576607155458 n scaled

Про це у соцмережі повідомив Ігор Ропяник, якому, власне і зателефонував кінорежисер.

Його мама – народна артистка України Наталія НАУМ від своїх дванадцяти до шістнадцяти літ (з 1944 по 1948 р.) зростала в Івано-Франківському сиротинці.

На жаль, він не знає його адреси. Проте згадує, що мама часто з любов’ю розповідала про Станіславів і свої нелегкі післявоєнні дитячі роки у нашому місті.  23 листопада 2022 року їй би виповнилося 90 літ.

«Я думаю і для теперішніх сиріт в тому сиротинці та й взагалі для всіх мешканців Івано-Франківська меморіальна дошка на якійсь із будівель на честь славнозвісної української актриси, або найменування скверу чи вулиці  були б добрим нагадуванням і прикладом того, як дитина без батька-матері сягнула висот мистецької кар’єри і стала знаменитістю», – каже Олександр Денисенко.

З такою пропозицією Олександр Денисенко звернувся до Ігоря Ропяника, як голови ГО “Мистецьке братство” з надією, що франківські митці, поклопочемося перед міською владою щодо увіковічення пам’яті славнозвісної актриси.

До слова, фільми, в яких зіграла головні ролі Наталія Наум, в Україні дивляться і сьогодні: “Сон”, “Біла птаха з чорною ознакою”, “За двома зайцями”, “Олекса Довбуш”, “Ати-бати йшли солдати”, “Наталка-Полтавка”, “Страчені світанки” та багато інших”.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено