Івано-Франківськ

На Прикарпатті у двох районах виявили скажених лисиць

Сказ виявили у двох лисиць на території мисливських угідь.

На Прикарпатті у двох районах виявили скажених лисиць

На Прикарпатті в Надвірнянському та Калуському районах запровадили карантин через сказ у лисиці.  Захворювання зафіксували на території мисливського угіддя урочища «Батин» Рожнятівської громади Калуського району та Переріслянської громади Надвірнянського району. 

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“В осередках захворювання сказу вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції”, – йдеться у повідомленні.

Довідково: сказ – особливо небезпечне захворювання тварин та людей. Джерелом інфекції є хворі дикі тварини: лиси, вовки, шакали, єнотовидні собаки, борсуки, їжаки, а також летючі миші, велика та дрібна худоба.

У хворих домашніх тварин змінюється поведінка: вони відмовляються від їжі, ховаються, або з лютістю нападають на людей та інших тварин, з’являється слинотеча. У собак, котів голос стає хрипким.

Найбільш агресивні хворі кішки. Далі наступає стадія паралічу – опущений хвіст, відвисання нижньої щелепи, слинотеча – найбільш характерні ознаки завершальної стадії хвороби.

Поради мисливцям:
  • будьте уважні під час полювання; не знімайте та не обробляйте шкіру померлих тварин;
  •  хворого хижака доцільно вбити. Якщо є підозра, що тварина хвора на сказ, про це необхідно негайно сповістити в найближчу ветеринарну установу. Фахівці заберуть труп на дослідження.
  •  знімати шкіру з вбитих тварин необхідно в гумових рукавичках; після цього руки, не знімаючи рукавичок, вимити в дезінфекційному розчині.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено