Івано-Франківськ

Прем’єр Англії звернувся до російських матерів: у випадку війни українці вчинять кровавий опір

Британський прем'єр розуміє, що український народ буде оцінювати його країну на основі реакції на російські дії.

121215244 gettyimages 1158827186 594x594 1

У разі нападу Росії на Україну українці чинитимуть “дуже запеклий та кривавий опір”.

Про це заявив Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон 1 лютого у Києві на спільній прес-конференції з Президентом Володимиром Зеленським, повідомляє Острів, пише ПІК.

“Українська армія боротиметься. Під рушницею стоять 200 тис. українців та українок. Вони чинитимуть дуже запеклий і кривавий опір. І я думаю, що батькам, матерям у Росії варто над цим задуматися. Я дуже сподіваюся, що президент Путін зверне з дороги конфлікту і ми розпочнемо діалог”, – сказав Джонсон.

Як відомо з інших джерел, британський прем’єр додав, що український народ та світова спільнота оцінюватимуть дії Британії та інших країн на основі реакції на російські дії.

За його словами, з 2015 року британські інструктори допомогли підготувати понад 20 тис. українських військових, і Британія надала Україні 2,2 млн фунтів на несмертельне військове обладнання. А два тижні тому в Україну прибув вантаж із протитанковим озброєнням із Британії з метою зміцнення української оборони.

zelenskyj ta dzhonson large scaled

“Сьогодні я анонсував додаткові 88 млн фунтів британського фінансування на підтримку ефективного управління та енергетичної незалежності України. Це посилить ваші зусилля для побудови вільного та заможного українського суспільства, вільного від зловісного впливу”, – наголосив Джонсон.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено