Івано-Франківськ

Вбивство з 2001 року: чому суд в Івано-Франківську тільки тепер розглядає справу

Підозрюваний у злочині військовий переховується за кордоном, але зміни в законодавстві дозволили ДБР скерувати справу до суду.

271909342 345149950802670 1245824861573108457 n 1 scaled

Івано-Франківський міський суд, за поданням Державного бюро розслідувань, розглядає справу, у який фігурує колишній заступник начальника військової частини, майор ЗСУ. З корисливих мотивів він у 2001 році вчинив на Прикарпатті вбивство чоловіка.

Про це сьогодні на пресконференції у Франківську сказав Валерій Дем’яновський (на фото ліворуч), начальник слідчого відділу (з дислокацією в Івано-Франківську) Територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові, повідомляє ПІК.

Поставити раніше судову крапку у кримінальній  справі більш ніж десятилітньої давнини не дозволяло те, що підозрюваний переховується за кордоном.

“Завдяки змінам у законодавстві, тепер діє практика заочного розгляду та засудження вининих у військових злочинах, дезертирстві, вбивствах та інших кримінальних правопорушеннях. Таким чином ми отримали можливість  за рішенням суду провести спеціальне досудове рослідування та скерувати обвинувальний акт на судовий розгляд”, – пояснив Валерій Дем’яновський.

Він також нагадав причини та обставини вбивства.

“У 2001 році прикарпатець вирішив продати дороговартісну, як на ті часу, автомашину марки ВАЗ. Про це дізнався війсьвослужбоваць, який мав матеріальні труднощі та зобов’язання. Під виглядом бажання купити машину, він разом з товаришем зустрілися з продавцем. В результаті, власника авто застрелили з обріза рушниці. А його товариш зазнав численних ножових поранень. Та, на щастя, вижив. Минулого року ми з ним спілкувалися, оновлюючи покази у кримінальному провадженні “, – повідомив Дем’яновський.

Натомість військовий, що вчинив тяжкий злочин, давно втік від слідства. За даними Інтерполу він може перебувати на території країни-агресора.

Тим часом його справу уже слухає колегія у складі трьох суддів, враховуючи що йдеться про тяжкий злочин – вбивство з корисливих мотивів.

“Ми сприяємо судовому дослідженню справи, зокрема, у частині явки свідків та інших учасників суду задля якомога швидшого вироку у справі, щоб надати остаточну інформацію до Інтерполу для міжнародного переслідування фігуранта”, – підсумував Дем’яновський.

Зазначимо, що про результати роботи підрозділу ДБР доповів Руслан Ляшкодиректор Територіального управління  ДБР у Львові (на фото праворуч).

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено