Івано-Франківськ

Через Галицьку таможню йшла потужна контрабанда наркотиків з Європи: канал перекрили

Вартість вилучених наркотичних засобів та прекурсорів на чорному ринку складає близько 1 мільйона гривень.

1644314028 9256 scaled

У Львові перекрито масштабний канал контрабанди наркотиків з країн Євросоюзу зі щомісячним обігом близько 1 млн грн, повідомляє Львівська обласна прокуратура, пише ПІК.

“Розслідування встановило, що група жителів різних областей України, організувала ввезення наркотиків з країн ЄС до України через митні пости Галицької митниці Держмитслужби. Використовували сховища та інші способи з метою подальшого збуту. Для цього використовували міжнародний сервіс одного з поштових операторів в Україні, а в документах на відправлення вказували недостовірні дані щодо його вмісту”, – йдеться у повідомленні.

Прокуратура також зазначає, що наприкінці січня 2022 року на митному пункті пропуску Львів-Поштовий, правоохоронці виявили та оглянули посилку, яка слідувала з Республіки Польща в Київську область, та в якій знаходились понад півтисячі таблеток з вмістом трамадолу.

“В ході проведення обшуку в квартирі одного з фігурантів виявлено та вилучено більше 10 тис. таблеток, серед яких медичні препарати: Subutex, Fentanilo, MST Continus із вмістом психотропних речовин та наркотичний засіб – екстазі, загальною вагою близько 200 г. Вартість вилучених наркотичних засобів та прекурсорів на чорному ринку складає близько 1 мільйона гривень”, – повідомили у прокуратурі.

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито цей канал контрабанди (ч. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 307 КК України).

Фігуранта затримали та повідомили про підозру. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проводяться заходи щодо встановлення усіх причетних до злочинів осіб.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ України у Львівській області за оперативного супроводу Головного відділу захисту національної державності Управління СБУ України у Львівській області.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено