Івано-Франківськ

Оцінка експерта: що буде з українцями, якщо розорити олігархів

Якщо не працюватиме бізнес олігархів, не буде й покупців на базарі.

104438867 256378512290079 2126890385222183621 n 1 3 1 scaled

Незважаючи на те, що “утиски” українських олігархів з боку влади Зеленського дещо вгамувалися, негативні ноти на адресу олігархії постійно звучать зі сторінок медіа та соцмереж. Проте бувають й спроби сказати, що без олігархів простій людині буде ще гірше, ніж з ними. Саме про це – у блозі українського економічного експерта Олександра Охрименка, пише ПІК.

27 tn

Якщо справді розорити олігархів, то справді буде в Україні реальна нищота і бідність, і найжахливіше не буде зарплати в цілому по країні, каже експепрт і доводить свою думку.

Наприклад, якщо створити проблеми Ахметову, то зупиняться Азовсталь та МК імені Ілліча, якщо створити проблеми Костюку, то зникне з магазинів м’ясо птиці, а найжахливіше, що люди, які працюють на підприємствах олігархів, не отримають зарплату, а це означає, що не буде покупців і на ринку, і серед МАФів.

ФОПи можуть довго і вперто рахувати кількість яхт у олігархів, але насправді покупці з грошима з’являються на базарі або в МАФі лише тому, що вони ці гроші отримали на заводах та офісах олігархів. Якщо не працюватиме бізнес олігархів, не буде й покупців на базарі, бо люди просто не отримуватимуть зарплати.

В історії України був період, коли не було олігархів, це на початку 90-х років. Тоді більша частина підприємств належала державі, а на чолі заводів та компаній стояли державні чиновники – «червоні директори», які крали дуже багато, але люди місяцями не могли отримати навіть мінімальну зарплату, тоді була взагалі практика платити зарплату «чайниками та каструлями» (бартеризація) ). Ось це і є економіка країни без олігархів.

Не можна займатися великим бізнесом і бути поза владою. Якщо Ви працюєте на базарі, для Вас Бог і Цар директор базару або “смотрящий” базару, а якщо у Вас бізнес на рівні країни, то без впливу на владу не можна. У всіх країнах світу влада завжди працює на великий бізнес та допомагає йому багатіти. Це було дуже добре помітно на прикладі Меркель, яка заради німецьких, а не українських олігархів готова була мати справу навіть із дияволом, якщо це вигідно для німецьких олігархів.

І на рахунок незалежних ЗМІ. Ніхто випадково не замислювався, як з’являється зарплата у журналіста чи телеоператора. Ви ж їм не платите і завжди хочете дивитися та читати на халяву.

Якщо олігархи не платитимуть і не утримуватимуть ЗМІ, їх просто не буде. Реклама вже давно не приносить достатньо доходів, щоб могли існувати ЗМІ, а зробити платні ЗМІ в Україні народ не хоче. Усі хочуть безкоштовно.

А тепер щодо податків. Можна лаяти олігархів, але у 2020 році саме компанії олігархів заплатили до держбюджету України близько 1 трлн грн, а всі ФОП заплатили близько 20 млрд грн.

Без грошей олігархів не буде грошей у держбюджеті і не буде за рахунок чого платити зарплату бюджетникам та дотувати Пенсійний фонд. Ось тоді вже справді в Україні будуть злидні реальні, а не міфічні і продавці ФОП зможуть довго і старанно просити українців купити хоча б щось, але українці просто не зможуть купувати, бо не буде грошей…

Парадокс. І олігархи – це погано, але й без них існувати країна не може, – підсумував Охрименко.

Свої думки висловлюйте у коментарях.

Читайте також:

Оцінка експерта: Купувати чи продавати долар в Україні при теперішньому курсі

На Прикарпатті крадуть електроенергію: викрили понад 700 випадків

За самовільне будівництво біля водоспаду на Львівщині судитимуть шістьох фігурантів

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено